לןגן

אושפולוב מכוסמת

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 10/08/2017 | 09:21
אושפולוב מכוסמת

תקציר המתכון: מכירים "אושפולוב" מהמטבח הבוכרי אז במקום אורז שמתי כוסמת

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. על להבה גדולה בסיר עמוק לשים את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את חזה העוף ולערבב תוך כדי טיגון, ולתבל ( מלח, כמון, פלפל שחור גרוס ). להוסיף את הגזרים להמשיך לטגן מס' דקות, להנמיך את הלהבה לסגור את הסיר עם המכסה ולבשל 10-15 דק' עד לריכוך חלקי של הגזרים. להוסיף מים רותחים לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך. על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח לבשל בערך 15 דק'. ( רתיחה עדינה)

  2. לשותף מספר פעמים את הכוסמת, ולשים על התבשיל ולישר גובה המים 1.5 ס"מ מעל לכוסמת.

  3. לסגור את הסיר עם המכסה, על להבה נמוכה לבשל 30-40 דק'.

  4. לאחר 30 דק' לפתוח לערבב את כל התבשיל, ולהמשיך עוד 10 דק' בישול.