אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

57,177
צפיות

פלאו בג'יג'י - תבשיל אורז ועוף עיראקי של סבתא גלדיס

המתכון של
פלאו בג'יג'י - תבשיל אורז ועוף עיראקי של סבתא גלדיס

"מעדן" תבשיל אורז שמתבשל ברוטב של העוף שהופך אותו לעסיסי וטעים, תבשיל שמבשלים בסיר אחד, מתכון קל ומהיר (10 דקות) כל אחד יכול.

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 4-5 כרעי עוף.
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים.
  • 4-5 כפות שמן.
  • 4 עגבניות בינוניות, מגוררות בפומפיה דק.
  • 2 כפות רסק עגבניות (קופסה קטנה של רסק).
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכף מלח).
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה.
  • 1 כפית גדושה בהרט.
  • 1 כפית פלפל שחור.
  • 1/2 כפית הל טחון (אפשר להחליף את ההל הטחון ב-1/2 כפית בהרט).
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף) אפשר לוותר
  • 6 כוסות מים רותחים.
  • 3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב. (אפשר באורז יסמין או פרסי).
  • תוספת חגיגית
  • 1 בצל חתוך לרצועות.
  • 3 כפות שמן.
  • 1/2 כוס שקדים לבנים.
  • חצי כוס צימוקים.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים שמן בסיר רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.


  • 2

    מכינים את העוף, מתבלים ומפלפלים את העוף במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, גריל עוף מכל צדדיו ומוסיפים לסיר כשהעור כלפי מטה ומטגנים 5 דקות בערך מכל צד עד להשחמה.


  • 3

    מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, בהרט, הל, אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור ומים רותחים ומבשלים במשך שעה (זה הזמן לבדוק טעמים ושהעוף מוכן לאכילה).


  • 4

    מוציאים את העוף מהסיר לקערה ומניחים בצד.


  • 5

    מוסיפים את האורז לתוך מיי בישול העוף (זה הטריק שהופך את האורז לטעים ולעסיסי) מבשלים על להבה נמוכה-בינונית עד לספיגת רוב מיי הבישול, מערבבים היטב, מסדרים את העוף מעל האורז (ממליצה לטמון את העוף בתוך האורז) סוגרים את הסיר עם המכסה ומורידים ללהבה קטנה ומבשלים כ-25-30 דקות.


  • 6

    הגשת המנה: .


  • 7

    מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את השקדים לקלייה של חצי דקה, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים כמה שניות.


  • 8

    מעבירים לצלחת הגשה את האורז והעוף ומפזרים את התוספת מעל ומגישים.


  • 9

    זהו מוכן! כדאי נסו, תבשיל קל וטעים שתמיד מתקבל במחיאות כפיים מכל הסועדים .


  • 10

    בתיאבון! אז.... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מחממים שמן בסיר רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.


2

מכינים את העוף, מתבלים ומפלפלים את העוף במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, גריל עוף מכל צדדיו ומוסיפים לסיר כשהעור כלפי מטה ומטגנים 5 דקות בערך מכל צד עד להשחמה.


3

מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, בהרט, הל, אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור ומים רותחים ומבשלים במשך שעה (זה הזמן לבדוק טעמים ושהעוף מוכן לאכילה).


4

מוציאים את העוף מהסיר לקערה ומניחים בצד.


5

מוסיפים את האורז לתוך מיי בישול העוף (זה הטריק שהופך את האורז לטעים ולעסיסי) מבשלים על להבה נמוכה-בינונית עד לספיגת רוב מיי הבישול, מערבבים היטב, מסדרים את העוף מעל האורז (ממליצה לטמון את העוף בתוך האורז) סוגרים את הסיר עם המכסה ומורידים ללהבה קטנה ומבשלים כ-25-30 דקות.


6

הגשת המנה: .


7

מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את השקדים לקלייה של חצי דקה, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים כמה שניות.


8

מעבירים לצלחת הגשה את האורז והעוף ומפזרים את התוספת מעל ומגישים.


9

זהו מוכן! כדאי נסו, תבשיל קל וטעים שתמיד מתקבל במחיאות כפיים מכל הסועדים .


10

בתיאבון! אז.... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים