לןגן

פלאו בג'יג'י - תבשיל אורז ועוף עיראקי של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 10/06/2017 | 19:11
פלאו בג'יג'י - תבשיל אורז ועוף עיראקי של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: "מעדן" תבשיל אורז שמתבשל ברוטב של העוף שהופך אותו לעסיסי וטעים, תבשיל שמבשלים בסיר אחד, מתכון קל ומהיר (10 דקות) כל אחד יכול.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

תוספת חגיגית

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה

  2. מכינים את העוף, מתבלים ומפלפלים את העוף במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, גריל עוף מכל צדדיו ומוסיפים לסיר כשהעור כלפי מטה ומטגנים 5 דקות בערך מכל צד עד להשחמה

  3. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, בהרט, הל, אבקת מרק עוף, מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור ומים רותחים ומבשלים במשך שעה (זה הזמן לבדוק טעמים ושהעוף מוכן לאכילה)

  4. מוציאים את העוף מהסיר לקערה ומניחים בצד

  5. מוסיפים את האורז לתוך מיי בישול העוף (זה הטריק שהופך את האורז לטעים ולעסיסי) מבשלים על להבה נמוכה-בינונית עד לספיגת רוב מיי הבישול, מערבבים היטב, מסדרים את העוף מעל האורז (ממליצה לטמון את העוף בתוך האורז) סוגרים את הסיר עם המכסה ומורידים ללהבה קטנה ומבשלים כ-25-30 דקות

  6. הגשת המנה:

  7. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את השקדים לקלייה של חצי דקה, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים כמה שניות

  8. מעבירים לצלחת הגשה את האורז והעוף ומפזרים את התוספת מעל ומגישים

  9. זהו מוכן! כדאי נסו, תבשיל קל וטעים שתמיד מתקבל במחיאות כפיים מכל הסועדים

  10. בתיאבון! אז.... כנסו למטבח וספרו איך היה