6 פלפל אדום יבש חריף (נקרא גם סודנייה) - מי שאוהב פחות יכול להפחית .
קופסה קטנה רסק עגבניות
חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור , חצי כפית כורכום
3 כוסות מים רותחים
להכנת האורז
2 כוסות אורז בסמטי
3.5 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן
חצי כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור
* שימו לב , השתמשתי באורז בסמטי שאופן ההכנה שלו שונה מאורז פרסי רגיל . באורז בסמטי על כל כוס אחת של אורז שמים כוס ו3/4 של מים רותחים.
אופן ההכנה
1
אופן הכנת התבשיל: לשטוף את הזיתים ולהרתיח בסיר קטן יחד עם כוס וחצי מים למשך 2-3 דקות ולסנן מהמים..
2
בסיר נפרד לטגן את השוקיי עוף, שיני שום שלמות, העגבניות ופלפל אדום יבש למשך 5 דקות עד להזהבה, לאחר מכן לשפוך 2 כוסות מים רותחים ולבשל במשך 15 דקות . בקערה קטנה לשים כוס מים רותחים ואת הרסק העגבניות לערבב היטב , לשפוך לסיר ולתבל..
3
לאחר שהרוטב מבעבע להוסיף את הזיתים ורצועות מחצי לימון . לבשל כ-20 דקות על אש בינונית, להוסיף רצועות פלפל אדום לערבב ולהנמיך את האש , לבשל עוד 5 דקות..
4
אופן הכנת האורז: לשטוף ולשים בסיר 2 כוסות אורז בסמטי, לתבל בחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 4 כפות שמן ולערבב היטב. לטגן במשך 2 דקות ומיד להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים, לערבב ולבשל על אש גבוהה למשך 15 דקות. לאחר מכן לערבב ולהמשיך לבשל את האורז על אש נמוכה לעוד 10 דקות. .
5
לאחר שהאורז מוכן להעביר אותו לסיר של העוף עם הזיתים . לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה למשך 5 דקות. .
6
להגיש חם ולבריאות :) .
1
אופן הכנת התבשיל: לשטוף את הזיתים ולהרתיח בסיר קטן יחד עם כוס וחצי מים למשך 2-3 דקות ולסנן מהמים..
2
בסיר נפרד לטגן את השוקיי עוף, שיני שום שלמות, העגבניות ופלפל אדום יבש למשך 5 דקות עד להזהבה, לאחר מכן לשפוך 2 כוסות מים רותחים ולבשל במשך 15 דקות . בקערה קטנה לשים כוס מים רותחים ואת הרסק העגבניות לערבב היטב , לשפוך לסיר ולתבל..
3
לאחר שהרוטב מבעבע להוסיף את הזיתים ורצועות מחצי לימון . לבשל כ-20 דקות על אש בינונית, להוסיף רצועות פלפל אדום לערבב ולהנמיך את האש , לבשל עוד 5 דקות..
4
אופן הכנת האורז: לשטוף ולשים בסיר 2 כוסות אורז בסמטי, לתבל בחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 4 כפות שמן ולערבב היטב. לטגן במשך 2 דקות ומיד להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים, לערבב ולבשל על אש גבוהה למשך 15 דקות. לאחר מכן לערבב ולהמשיך לבשל את האורז על אש נמוכה לעוד 10 דקות. .
5
לאחר שהאורז מוכן להעביר אותו לסיר של העוף עם הזיתים . לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה למשך 5 דקות. .