לןגן

עוף, זיתים ואורז בסמטי ברוטב עגבניות

מאת: ליאת נחמני, פורסם: 23/01/2017 | 21:21
עוף, זיתים ואורז בסמטי ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: תבשיל מדהים של עוף , זיתים ואורז בסמטי ❤️

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת התבשיל עוף

להכנת האורז

אופן הכנה

  1. אופן הכנת התבשיל: לשטוף את הזיתים ולהרתיח בסיר קטן יחד עם כוס וחצי מים למשך 2-3 דקות ולסנן מהמים.

  2. בסיר נפרד לטגן את השוקיי עוף, שיני שום שלמות, העגבניות ופלפל אדום יבש למשך 5 דקות עד להזהבה, לאחר מכן לשפוך 2 כוסות מים רותחים ולבשל במשך 15 דקות . בקערה קטנה לשים כוס מים רותחים ואת הרסק העגבניות לערבב היטב , לשפוך לסיר ולתבל.

  3. לאחר שהרוטב מבעבע להוסיף את הזיתים ורצועות מחצי לימון . לבשל כ-20 דקות על אש בינונית, להוסיף רצועות פלפל אדום לערבב ולהנמיך את האש , לבשל עוד 5 דקות.

  4. אופן הכנת האורז: לשטוף ולשים בסיר 2 כוסות אורז בסמטי, לתבל בחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 4 כפות שמן ולערבב היטב. לטגן במשך 2 דקות ומיד להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים, לערבב ולבשל על אש גבוהה למשך 15 דקות. לאחר מכן לערבב ולהמשיך לבשל את האורז על אש נמוכה לעוד 10 דקות.

  5. לאחר שהאורז מוכן להעביר אותו לסיר של העוף עם הזיתים . לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה למשך 5 דקות.

  6. להגיש חם ולבריאות :)