אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,238
צפיות

טבית חמין עירקי

המתכון של
טבית חמין עירקי

אין כמו טבית ביום חורף

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • עוף במשקל 3 ק"ג בערך
  • 2 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים
  • בצל קצוץ
  • 200 גר' בשר בקר חתוך לקוביות
  • 3 כוסות אורז שטופות (אני משתמשת בכוס חד פעמי חם)
  • 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
  • כפית גדושה פלפל שחור
  • כפית וחצי כמון
  • 2 כפיות בהרט של קובה
  • מעט קינמון
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפותשמן קנולה
  • 5 כוסות מים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה רחבה שימם את האורז השטוף, מוסיפים את קוביות הבשר, קוביות העגבניות והתבלינים..


  • 2

    מערבבים היטב עד לאיחוד החומרים..


  • 3

    שוטפים את העוף וממלאים בחלק מהמילוי וסוגרים עם קיסמים..


  • 4

    בסיר גדול ורחב שמים שמן ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה..


  • 5

    מטגנים קלות את העוף..


  • 6

    את שארית האורז שנותרה מוסיפים לתוך הסיר, מוסיפים את המים מערבבים מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות..


  • 7

    שמים בתנור אפיה בחום של 120 מעלות למשך כל הלילה או בפלטה של שבת..


  • 8

    אפשר להוסיף ביצים כמספר הסועדים..


  • 9

    טבית טעים טעים יאמי.


1

בקערה רחבה שימם את האורז השטוף, מוסיפים את קוביות הבשר, קוביות העגבניות והתבלינים..


2

מערבבים היטב עד לאיחוד החומרים..


3

שוטפים את העוף וממלאים בחלק מהמילוי וסוגרים עם קיסמים..


4

בסיר גדול ורחב שמים שמן ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה..


5

מטגנים קלות את העוף..


6

את שארית האורז שנותרה מוסיפים לתוך הסיר, מוסיפים את המים מערבבים מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות..


7

שמים בתנור אפיה בחום של 120 מעלות למשך כל הלילה או בפלטה של שבת..


8

אפשר להוסיף ביצים כמספר הסועדים..


9

טבית טעים טעים יאמי.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים