אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

3,312
צפיות

עוף בלימון (מיכל)

המתכון של
עוף בלימון (מיכל)

העוף יוצא טעים מאד ורך במיוחד, ממש נמס בפה והריח בבית נפלא.

  • קטגוריהעוף
  • מספר מנות8 מנות
  • זמן הכנה30 דקות
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוף
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • כשרות: כשר בשרי
  • מספר מנות: 8 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 יחידה עוף שלם בינוני
  • 2 יחידות לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 קורט מלח גס
  • 6 שיניי שום כתוש
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/2 חבילה פטרוזילה קצוצה גס
  • 3 יחידות תפוח אדמה
  • 1 יחידה בטטה
אופן ההכנה
  • 1

    לחתוך את העוף לאורך, לפתוח אותו ..


  • 2

    להכין תערובת: מיץ מלימון אחד, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור, שום כתוש ופטרוזיליה , לעסות היטב את העוף מכל הכיוונים, לפרוס את הלימון השני לפרוסות דקות, עם הקליפה, להניח את פרוסות הלימון מתחת לעור ומעל העוף ולהשרות למס' שעות..


  • 3

    לאחר ההשרייה להניח את העוף על נייר אפייה, לפרוס תפוחי אדמה ובטטה ולפזר מסביב לעוף (לא להשרות אותם עם העוף), לשפוך את הרוטב שנשאר בקערה מעל , לכסות היטב בנייר כסף..


  • 4

    לאפות כשעה ועשרים בחום כ-200 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולהשחים עוד כ-20 דקות..


  • 5

    העוף יוצא טעים מאד ורך במיוחד ,והריח נפלא. ניתן להכין גם עם כרעיים..


1

לחתוך את העוף לאורך, לפתוח אותו ..


2

להכין תערובת: מיץ מלימון אחד, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור, שום כתוש ופטרוזיליה , לעסות היטב את העוף מכל הכיוונים, לפרוס את הלימון השני לפרוסות דקות, עם הקליפה, להניח את פרוסות הלימון מתחת לעור ומעל העוף ולהשרות למס' שעות..


3

לאחר ההשרייה להניח את העוף על נייר אפייה, לפרוס תפוחי אדמה ובטטה ולפזר מסביב לעוף (לא להשרות אותם עם העוף), לשפוך את הרוטב שנשאר בקערה מעל , לכסות היטב בנייר כסף..


4

לאפות כשעה ועשרים בחום כ-200 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולהשחים עוד כ-20 דקות..


5

העוף יוצא טעים מאד ורך במיוחד ,והריח נפלא. ניתן להכין גם עם כרעיים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים