לןגן

עוף בלימון (מיכל)

מאת: ורד דרור, פורסם: 05/03/2016 | 08:41
עוף בלימון (מיכל)

תקציר המתכון: העוף יוצא טעים מאד ורך במיוחד, ממש נמס בפה והריח בבית נפלא.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחתוך את העוף לאורך, לפתוח אותו .

  2. להכין תערובת: מיץ מלימון אחד, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור, שום כתוש ופטרוזיליה , לעסות היטב את העוף מכל הכיוונים, לפרוס את הלימון השני לפרוסות דקות, עם הקליפה, להניח את פרוסות הלימון מתחת לעור ומעל העוף ולהשרות למס' שעות.

  3. לאחר ההשרייה להניח את העוף על נייר אפייה, לפרוס תפוחי אדמה ובטטה ולפזר מסביב לעוף (לא להשרות אותם עם העוף), לשפוך את הרוטב שנשאר בקערה מעל , לכסות היטב בנייר כסף.

  4. לאפות כשעה ועשרים בחום כ-200 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולהשחים עוד כ-20 דקות.

  5. העוף יוצא טעים מאד ורך במיוחד ,והריח נפלא. ניתן להכין גם עם כרעיים.