אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

67
צפיות

עוף ותפודים צלויים בתנור

המתכון של
עוף ותפודים צלויים בתנור

ארוחה טעימה מאוד בהשראת המתכון של אריאלה ממחברת המתכונים

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 4 כרעיים עוף טרי
  • 5 תפוחי אדמה גדולים מאוד
  • כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן, כפית כמון, כפית כורכום, מלח ופלפל שחור
  • שמן
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור לחום של 220 מעלות .


  • 2

    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים .


  • 3

    לקערה גדולה מוסיפים את כל התבלינים עם שמן ומערבבים היטב. מוסיפים את חלקי העוף ותפוחי האדמה ומערבבים היטב שהכל יהיה מכוסה עם תערובת השמן והתבלינים.


  • 4

    בתבנית אפייה חד פעמית גדולה מאוד, מסדרים מעל תפוחי האדמה את העוף כשהעור כלפי מעלה, שופכים לתבנית את יתרת תערובת התבלינים שנשארה בקערה ויוצקים כוס מים לתבנית.


  • 5

    מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים 15 דק'. מנמיכים את חום התנור ל-180 ממשיכים לאפות עוד כשעה.


  • 6

    מסירים את הנייר והרדיד ונותנים לעוף ותפוחי האדמה להזהיב בתנור עוד כ-1/2 שעה עד שהכל שחום יפה.


1

מחממים תנור לחום של 220 מעלות .


2

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים .


3

לקערה גדולה מוסיפים את כל התבלינים עם שמן ומערבבים היטב. מוסיפים את חלקי העוף ותפוחי האדמה ומערבבים היטב שהכל יהיה מכוסה עם תערובת השמן והתבלינים.


4

בתבנית אפייה חד פעמית גדולה מאוד, מסדרים מעל תפוחי האדמה את העוף כשהעור כלפי מעלה, שופכים לתבנית את יתרת תערובת התבלינים שנשארה בקערה ויוצקים כוס מים לתבנית.


5

מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים 15 דק'. מנמיכים את חום התנור ל-180 ממשיכים לאפות עוד כשעה.


6

מסירים את הנייר והרדיד ונותנים לעוף ותפוחי האדמה להזהיב בתנור עוד כ-1/2 שעה עד שהכל שחום יפה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים