לןגן

עוף ותפודים צלויים בתנור

מאת: מירי גולני, פורסם: 21/06/2024 | 19:43
עוף ותפודים צלויים בתנור

תקציר המתכון: ארוחה טעימה מאוד בהשראת המתכון של אריאלה ממחברת המתכונים

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות

  2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים

  3. לקערה גדולה מוסיפים את כל התבלינים עם שמן ומערבבים היטב. מוסיפים את חלקי העוף ותפוחי האדמה ומערבבים היטב שהכל יהיה מכוסה עם תערובת השמן והתבלינים

  4. בתבנית אפייה חד פעמית גדולה מאוד, מסדרים מעל תפוחי האדמה את העוף כשהעור כלפי מעלה, שופכים לתבנית את יתרת תערובת התבלינים שנשארה בקערה ויוצקים כוס מים לתבנית

  5. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים 15 דק'. מנמיכים את חום התנור ל-180 ממשיכים לאפות עוד כשעה

  6. מסירים את הנייר והרדיד ונותנים לעוף ותפוחי האדמה להזהיב בתנור עוד כ-1/2 שעה עד שהכל שחום יפה