אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

78
צפיות

פרגיות ממולאות אורז

המתכון של
פרגיות ממולאות אורז

מנה חגיגית, מנצחת ויפהפיה

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 8 סטייק פרגית פתוח לסטייק (אפשר עם או בלי עור - הכנתי בלי עור)
  • לרוטב -
  • 3 כפות שמן, כף פפריקה מתוקה בשמן, חצי כף פפריקה חריפה, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, כף תבלין גריל עוף, כף אבקת מרק עוף, כפית שום גבישי, 2 כפות צ'ילי מתוק, כוס מים רותחים
  • למילוי -
  • כוס אורז בסמטי או פרסי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • חופן חמוציות
  • חופן צימוקים
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים או צנוברים קלויים על מחבת ללא שמן כמה שניות
  • תבלינים - כפית בהרט, כף אבקת מרק עוף, כף פפריקה מתוקה בשמן, כפית מלח, כפית פלפל שחור
  • חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל את האורז חצי בישול (8 דקות עם כוס מים רותחים) ולהניח בקערה..


  • 2

    להוסיף את הבצל הקצוץ, התבלינים, החמוציות, הצימוקים, השקדים או הצנוברים והפטרוזיליה ולתת להתקרר..


  • 3

    לחמם תנור 200 מעלות רגיל..


  • 4

    להניח את הפרגית על משטח עבודה ולפרוס אותה..


  • 5

    להניח 2-3 כפות גדושות מהמילוי באמצע ולגלגל את הפרגית על המילוי..


  • 6

    להכין סיר סוטאז' רחב ובו 3 כפות שמן..


  • 7

    להניח את הפרגיות הממולאות כשפתח הגלגול כלפי מטה..


  • 8

    לערבב היטב את מצרכי הרוטב ולמזוג על הפרגיות. לנענע מעט את הסיר..


  • 9

    להרטיב נייר אפייה היטב, לסחוט ולכווצץ אותו שיהיה מקומט. להניח אותו כשהוא לח על הפרגיות..


  • 10

    מעל לכסות עם נייר כסף את כל הסיר ולהכניס לתנור ללא מכסה ל- 30 דקות..


  • 11

    להסיר את נייר הכסף ואת נייר האפייה, עם כף למזוג מהרוטב בתחתית הסיר על הפרגיות ולאפות עוד 10 דקות עד השחמה..


1

לבשל את האורז חצי בישול (8 דקות עם כוס מים רותחים) ולהניח בקערה..


2

להוסיף את הבצל הקצוץ, התבלינים, החמוציות, הצימוקים, השקדים או הצנוברים והפטרוזיליה ולתת להתקרר..


3

לחמם תנור 200 מעלות רגיל..


4

להניח את הפרגית על משטח עבודה ולפרוס אותה..


5

להניח 2-3 כפות גדושות מהמילוי באמצע ולגלגל את הפרגית על המילוי..


6

להכין סיר סוטאז' רחב ובו 3 כפות שמן..


7

להניח את הפרגיות הממולאות כשפתח הגלגול כלפי מטה..


8

לערבב היטב את מצרכי הרוטב ולמזוג על הפרגיות. לנענע מעט את הסיר..


9

להרטיב נייר אפייה היטב, לסחוט ולכווצץ אותו שיהיה מקומט. להניח אותו כשהוא לח על הפרגיות..


10

מעל לכסות עם נייר כסף את כל הסיר ולהכניס לתנור ללא מכסה ל- 30 דקות..


11

להסיר את נייר הכסף ואת נייר האפייה, עם כף למזוג מהרוטב בתחתית הסיר על הפרגיות ולאפות עוד 10 דקות עד השחמה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים