לןגן

פרגיות ממולאות אורז

מאת: אורית לוי, פורסם: 30/04/2024 | 12:45
פרגיות ממולאות אורז

תקציר המתכון: מנה חגיגית, מנצחת ויפהפיה

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל את האורז חצי בישול (8 דקות עם כוס מים רותחים) ולהניח בקערה.

  2. להוסיף את הבצל הקצוץ, התבלינים, החמוציות, הצימוקים, השקדים או הצנוברים והפטרוזיליה ולתת להתקרר.

  3. לחמם תנור 200 מעלות רגיל.

  4. להניח את הפרגית על משטח עבודה ולפרוס אותה.

  5. להניח 2-3 כפות גדושות מהמילוי באמצע ולגלגל את הפרגית על המילוי.

  6. להכין סיר סוטאז' רחב ובו 3 כפות שמן.

  7. להניח את הפרגיות הממולאות כשפתח הגלגול כלפי מטה.

  8. לערבב היטב את מצרכי הרוטב ולמזוג על הפרגיות. לנענע מעט את הסיר.

  9. להרטיב נייר אפייה היטב, לסחוט ולכווצץ אותו שיהיה מקומט. להניח אותו כשהוא לח על הפרגיות.

  10. מעל לכסות עם נייר כסף את כל הסיר ולהכניס לתנור ללא מכסה ל- 30 דקות.

  11. להסיר את נייר הכסף ואת נייר האפייה, עם כף למזוג מהרוטב בתחתית הסיר על הפרגיות ולאפות עוד 10 דקות עד השחמה.