חצי כוס פירורי לחם או 3 פרוסות לחם רטובות ומפוררות.
כפית אבקת אפיה או אבקת סודה לשתייה (כן - אני בטוח)
2 כפות שמן זית
מלח / פלפל שחור
לרוטב
3 כפות שמן זית
2-3 לימונים בגודל בינוני (עדיף צהובים) שטופים וחתוכים לפרוסות או קוביות -
חשוב להקפיד ולהוציא את כל הגלעינים של הלימון - זה מה שימנע מרירות!!
פלפל צ'ילי חריף (בכמות שאוהבים) לא חובה
12-15 שיני שום שלמים
2 מקלות סלרי חתוכים דק.
כף וחצי קורנפלור מעורבבת עם 3 כפות מים קרים
כפית כמון
כפית כורכום
כף סוכר לבן
מלח /פלפל שחור
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
2 כוסות מים חמים.
אופן ההכנה
1
אופן ההכנה: .
2
מתחילים בהכנת התערובת לקציצות: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. .
3
מגלגלים לקציצות. .
4
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות. מרססים מעט בשמן ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה. .
5
לחלופין, אפשר לטגן את הקציצות במחבת עם מעט שמן עד הזהבה. אין צורך לבשל אותם עד הסוף - יתבשלו עוד בהמשך בתוך הרוטב. .
6
מחממים סיר נמוך ורחב עם שמן ומוספים את שיני השום, הלימון והצילי ומקפיצים עד שהלימון והשום מקבלים צריכה ומעט מזהיבים מעט ומוסיפים את הכמון והכורכום ומקפיצים עוד דקה. . .
7
לאחר מכן מוסיפים את המים ושאר המרכיבים ומביאים את הרוטב לרתיחה. .
8
לאחר מכן, מנמיכים את הלהבה. (אם יצא לכם סמיך מידי, אפשר להוסיף מעט מים) .
9
מוסיפים את הקציצות, מפזרים מעל את הפיטרוזליה הקצוצה ומבשלים על להבה בינונית כ40 דקות. .
10
מגישים חם לצד או מעל אורז לבן וזוללים. .
1
אופן ההכנה: .
2
מתחילים בהכנת התערובת לקציצות: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. .
3
מגלגלים לקציצות. .
4
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות. מרססים מעט בשמן ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה. .
5
לחלופין, אפשר לטגן את הקציצות במחבת עם מעט שמן עד הזהבה. אין צורך לבשל אותם עד הסוף - יתבשלו עוד בהמשך בתוך הרוטב. .
6
מחממים סיר נמוך ורחב עם שמן ומוספים את שיני השום, הלימון והצילי ומקפיצים עד שהלימון והשום מקבלים צריכה ומעט מזהיבים מעט ומוסיפים את הכמון והכורכום ומקפיצים עוד דקה. . .
7
לאחר מכן מוסיפים את המים ושאר המרכיבים ומביאים את הרוטב לרתיחה. .
8
לאחר מכן, מנמיכים את הלהבה. (אם יצא לכם סמיך מידי, אפשר להוסיף מעט מים) .
9
מוסיפים את הקציצות, מפזרים מעל את הפיטרוזליה הקצוצה ומבשלים על להבה בינונית כ40 דקות. .