לןגן

קציצות עוף בלימון

מאת: איציק שלמה, פורסם: 26/06/2022 | 11:01
קציצות עוף בלימון

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקציצות

לרוטב

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. מתחילים בהכנת התערובת לקציצות: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3. מגלגלים לקציצות.

  4. אפשר לאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות. מרססים מעט בשמן ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה.

  5. לחלופין, אפשר לטגן את הקציצות במחבת עם מעט שמן עד הזהבה. אין צורך לבשל אותם עד הסוף - יתבשלו עוד בהמשך בתוך הרוטב.

  6. מחממים סיר נמוך ורחב עם שמן ומוספים את שיני השום, הלימון והצילי ומקפיצים עד שהלימון והשום מקבלים צריכה ומעט מזהיבים מעט ומוסיפים את הכמון והכורכום ומקפיצים עוד דקה. .

  7. לאחר מכן מוסיפים את המים ושאר המרכיבים ומביאים את הרוטב לרתיחה.

  8. לאחר מכן, מנמיכים את הלהבה. (אם יצא לכם סמיך מידי, אפשר להוסיף מעט מים)

  9. מוסיפים את הקציצות, מפזרים מעל את הפיטרוזליה הקצוצה ומבשלים על להבה בינונית כ40 דקות.

  10. מגישים חם לצד או מעל אורז לבן וזוללים.