250 מ"ל מים - להוסיף בהדרגה עד שמתקבלת מידת סמיכות רצויה
כפית מלח
כפית פלפל
אופן הכנת החומוס: טוחנים את מרכיבי החומוס במעבד מזון ומוסיפים תוך כדי מים עד ליצירת המרקם הרצוי.
להכנת הטחינה -
250 גרם טחינה גולמית
מים לפי מידת הסמיכות הרצויה
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
4 שיני שום כתוש
להגשה –
חופן צנוברים
פטרוזיליה מרינה פטריות
אופן ההכנה
1
הכנת גרגירי החומוס - להשרות במים עם כפית גדושה של סודה לשתייה במשך 24 שעות לפני ההכנה. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומבשלים בסיר גדול עם מים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מסירים את הקצף וממשיכים לבשל למשך כשעה, עד שהגרגרים רכים..
2
אופן הכנת הטחינה: מערבבים את מרכיבי הטחינה בבלנדר מוט..
3
הרכבת המנה - מורחים שתי כפות של החומוס בתנועות מעגליות על גבי צלחת ההגשה, מוסיפים את רצועות השווארמה והטחינה מעל ומפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה להגשה. .
1
הכנת גרגירי החומוס - להשרות במים עם כפית גדושה של סודה לשתייה במשך 24 שעות לפני ההכנה. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומבשלים בסיר גדול עם מים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מסירים את הקצף וממשיכים לבשל למשך כשעה, עד שהגרגרים רכים..
2
אופן הכנת הטחינה: מערבבים את מרכיבי הטחינה בבלנדר מוט..
3
הרכבת המנה - מורחים שתי כפות של החומוס בתנועות מעגליות על גבי צלחת ההגשה, מוסיפים את רצועות השווארמה והטחינה מעל ומפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה להגשה. .