שווארמה פרגיות עסיסית בתנור על מצע של חומוס וטחינה
מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 16/11/2021 | 11:20
תקציר המתכון:
מתכון של כרמית אלבק - עונה 3 - מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ משודרת בכל יום שישי בערוץ 24 בשעה 15:00
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
להכנת השווארמה-
-
8 פרגיות מפולטות ורצוי דקות (ללא עצמות) רמי לוי
-
4 כפות שמן זית רמי לוי
תבליני זארובי
-
כף גדושה של תבלין שווארמה
-
כף גדושה של תבלין גריל עוף
-
מלח לפי הטעם
-
להכנת החומוס-
-
250 גרם גרגרי חומוס יבשים
-
250 גרם טחינה גולמית – רמי לוי
-
4 שיני שום כתוש
-
מיץ מחצי לימון
-
250 מ"ל מים - להוסיף בהדרגה עד שמתקבלת מידת סמיכות רצויה
-
כפית מלח
-
כפית פלפל
-
אופן הכנת החומוס: טוחנים את מרכיבי החומוס במעבד מזון ומוסיפים תוך כדי מים עד ליצירת המרקם הרצוי.
-
להכנת הטחינה -
-
250 גרם טחינה גולמית
-
מים לפי מידת הסמיכות הרצויה
-
מיץ מחצי לימון
-
1/2 כפית מלח
-
4 שיני שום כתוש
-
להגשה –
-
חופן צנוברים
-
פטרוזיליה מרינה פטריות
אופן הכנה
-
הכנת גרגירי החומוס - להשרות במים עם כפית גדושה של סודה לשתייה במשך 24 שעות לפני ההכנה. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומבשלים בסיר גדול עם מים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מסירים את הקצף וממשיכים לבשל למשך כשעה, עד שהגרגרים רכים.
-
אופן הכנת הטחינה: מערבבים את מרכיבי הטחינה בבלנדר מוט.
-
הרכבת המנה - מורחים שתי כפות של החומוס בתנועות מעגליות על גבי צלחת ההגשה, מוסיפים את רצועות השווארמה והטחינה מעל ומפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה להגשה.