אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

498
צפיות

קציצות עוף עם לימון

המתכון של
קציצות עוף עם לימון

מושלמות! הקציצות שנחטפו בשולחן החג

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • ק"ג פרגיות ללא עור ועצמות) טחונות- אפשר להחליף בבשר עוף, אך הפרגיות בהחלט שדרגו
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס נענע קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (החצי התחתון – החריף פחות)
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 2–3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • לטיגון הקציצות
  • שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס סולת
  • לרוטב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • המחצית התחתונה מ-2 פלפלים חריפים, אדומים או ירוקים, חתוכים לטבעות עבות
  • אורגנו
  • 1 כף סוכר
  • 2 לימונים חתוכים לפרוסות
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.


  • 2

    יוצרים קציצות.


  • 3

    טובלים בתערובת הקמח והסולת ומטגנים להשחמה יפה משני הצדדים. מוציאים בצד..


  • 4

    מכינים את הוטב מכל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות..


  • 5

    20 דקות על האש..


  • 6

    בסיום להוציא את פרוסות הלימון למנוע מרירות..


1

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.


2

יוצרים קציצות.


3

טובלים בתערובת הקמח והסולת ומטגנים להשחמה יפה משני הצדדים. מוציאים בצד..


4

מכינים את הוטב מכל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות..


5

20 דקות על האש..


6

בסיום להוציא את פרוסות הלימון למנוע מרירות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים