קציצות עוף עם לימון
מאת: שלומית , פורסם: 08/09/2021 | 16:00
תקציר המתכון:
מושלמות! הקציצות שנחטפו בשולחן החג
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
ק"ג פרגיות ללא עור ועצמות) טחונות- אפשר להחליף בבשר עוף, אך הפרגיות בהחלט שדרגו
-
1 בצל לבן קצוץ דק
-
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
-
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
-
1/2 כוס נענע קצוצה דק
-
2 ביצים
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
5 שיני שום קלופות וקצוצות
-
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (החצי התחתון – החריף פחות)
-
1 כפית גדושה כמון
-
2–3 כפות שמן זית
-
מלח ופלפל שחור
לטיגון הקציצות
-
שמן
-
1 כוס קמח
-
1/4 כוס סולת
לרוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
המחצית התחתונה מ-2 פלפלים חריפים, אדומים או ירוקים, חתוכים לטבעות עבות
-
אורגנו
-
1 כף סוכר
-
2 לימונים חתוכים לפרוסות
-
1 כף כורכום
-
1 כפית גדושה כמון
-
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
-
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
-
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות
-
יוצרים קציצות
-
טובלים בתערובת הקמח והסולת ומטגנים להשחמה יפה משני הצדדים. מוציאים בצד.
-
מכינים את הוטב מכל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
-
20 דקות על האש.
-
בסיום להוציא את פרוסות הלימון למנוע מרירות.