ספר מתכוני עוף
- קטגוריהעוף
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
שיפודי מתכת או שיפודי עץ מושרים חצי שעה במים (ממליצה על שיפודי מתכת הבשר יותר טעים בצלייה על האש).
-
-
1 קילו שווארמה הודו נקבה חתוכים לקוביות בגודל הרצוי (ממליצה לבקש מהקצב לחתוך את ירך ההודו נקבה לקוביות ולציין שזה לשיפודים).
-
200 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות.
-
1/2 כוס שמן זית או 1/2 כוס שמן קנולה (מה שאוהבים).
-
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
שמים בקערה גדולה את התבלינים עם השמן ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
-
2
מכניסים את קוביות השווארמה לקערה מערבבים היטב בעזרת הידיים כך שהתבלינים והשמן יעטפו את קוביות השווארמה היטב.
-
3
עוטפים את הקערה בניילון נצמד מכניסים למקרר ומשרים 3 שעות או עד לילה שלם (השריית קוביות השווארמה חשובה מאוד לתוצאה סופית נהדרת) .
-
4
מוציאים מהמקרר, נועצים את קוביות השווארמה בשיפודים כאשר ביניהם משפדים קוביות קטנות של שומן כבש.
-
5
מניחים על המנגל ומסובבים מדי פעם עד שהבשר בשל.
-
6
טיפ ....
-
7
אפשר לשפד ריבועי בצל באמצע כל שיפוד.
-
8
זהו מוכן! כדאי נסו, ממליצה בחום מתכון מנצח .
-
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .
1
שמים בקערה גדולה את התבלינים עם השמן ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
2
מכניסים את קוביות השווארמה לקערה מערבבים היטב בעזרת הידיים כך שהתבלינים והשמן יעטפו את קוביות השווארמה היטב.
3
עוטפים את הקערה בניילון נצמד מכניסים למקרר ומשרים 3 שעות או עד לילה שלם (השריית קוביות השווארמה חשובה מאוד לתוצאה סופית נהדרת) .
4
מוציאים מהמקרר, נועצים את קוביות השווארמה בשיפודים כאשר ביניהם משפדים קוביות קטנות של שומן כבש.
5
מניחים על המנגל ומסובבים מדי פעם עד שהבשר בשל.
6
טיפ ....
7
אפשר לשפד ריבועי בצל באמצע כל שיפוד.
8
זהו מוכן! כדאי נסו, ממליצה בחום מתכון מנצח .
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים