אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

38,059
צפיות

עוף עם חומוס ותפו"א

המתכון של
עוף עם חומוס ותפו"א

סיר חלומי לשבת בצהריים

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כוס חומוס מושרה לילה ליפני (אני קונה את הזן הענק )
  • או ניתן להמיר לחצי שקית חומוס קפוא של סנפרוסט...או קופסת שימורים ולוותר על שלב הרתחת החומוס ! מאת אילנית בניזרי
  • חלקי עוף איזה שאוהבים
  • 8 תפו"א קטנים קלופים
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום מגורדות
  • רבע כוס שמן
  • כף כורכום
  • כף אבקת מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית כמון
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • 2.5 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    שלב ראשון...להרתיח את החומוס עם טיפה כורכום שעה ולסנן ..


  • 2

    בסיר רחב ושטוח נטגן את הבצל עד להזהבה...נוסיף את השום לטיגון מהיר...את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים ! .


  • 3

    נוסיף את חלקי העוף ונטגנם על התבלינים דקה מכל צד..


  • 4

    נוסיף את החומוס התפוחי אדמה...התבלינים (למעט הכוסברה) והמים..


  • 5

    נבשל שעה להבה בינונית עם מכסה סגור....


  • 6

    נסיר מכסה נפזר כוסברה ונבשל לעוד 20 דקות להבה נמוכה ! .


  • 7

    הצעה שלי ..להגיש לשבת בצהריים לחמם על פלטת שבת כ 4 שעות לפני הארוחה ! יוצא חום טעיםםם...או בתנור חום 100 מעלות ל 4 שעות ! .


  • 8

    בהצלחה ובתאבון אילנית בניזרי 💕.


1

שלב ראשון...להרתיח את החומוס עם טיפה כורכום שעה ולסנן ..


2

בסיר רחב ושטוח נטגן את הבצל עד להזהבה...נוסיף את השום לטיגון מהיר...את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים ! .


3

נוסיף את חלקי העוף ונטגנם על התבלינים דקה מכל צד..


4

נוסיף את החומוס התפוחי אדמה...התבלינים (למעט הכוסברה) והמים..


5

נבשל שעה להבה בינונית עם מכסה סגור....


6

נסיר מכסה נפזר כוסברה ונבשל לעוד 20 דקות להבה נמוכה ! .


7

הצעה שלי ..להגיש לשבת בצהריים לחמם על פלטת שבת כ 4 שעות לפני הארוחה ! יוצא חום טעיםםם...או בתנור חום 100 מעלות ל 4 שעות ! .


8

בהצלחה ובתאבון אילנית בניזרי 💕.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים