כוס פולים קפוא או טרי (אם מדובר בפול טרי יש להרתיחו בסיר נפרד עם מים חצי לימון וקמצוץ כורכום עד לריכוך ולסנן)
3 גבעולי כרפס כולל עלים קצוץ
כף כוסברה קצוצה
גמבה אדומה לרצועות
2 פלפלים אדומים חריפים טריים (המלצה ..לא חובה )
תבלינים
רבע כוס שמן לטיגון הבצל
רבע כפית כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
כוס וחצי מים רותחים
אופן ההכנה
1
להזהיב את הבצל בשמן להוסיף את השום לטיגון קצר...להוסיף את הכורכום והפפריקה לערבב לפתיחת תבלינים ...כעת נניח את נתחי העוף נטגן דקה מכל צד על התבלינים...נוסיף את האפונה...הפולים...הכרפס...כוסברה ופלפלים ...ואת השומר בצורה מסודרת ..שאר התבלינים והמים .
2
נבשל מכסה סגור להבה נמוכה כ 40 דקות ...נסיר מכסה נמשיך לבשל ללא מכסה עד לצמצום נוזלים כ 10 דקות תוך כדי אני משקה את העוף מידי פעם שלא יתייבש .
3
מעדן !! .
4
לגבי האפונה והפולים אפשר לשים יותר תלוי בכמות הסועדים !! .
1
להזהיב את הבצל בשמן להוסיף את השום לטיגון קצר...להוסיף את הכורכום והפפריקה לערבב לפתיחת תבלינים ...כעת נניח את נתחי העוף נטגן דקה מכל צד על התבלינים...נוסיף את האפונה...הפולים...הכרפס...כוסברה ופלפלים ...ואת השומר בצורה מסודרת ..שאר התבלינים והמים .
2
נבשל מכסה סגור להבה נמוכה כ 40 דקות ...נסיר מכסה נמשיך לבשל ללא מכסה עד לצמצום נוזלים כ 10 דקות תוך כדי אני משקה את העוף מידי פעם שלא יתייבש .
3
מעדן !! .
4
לגבי האפונה והפולים אפשר לשים יותר תלוי בכמות הסועדים !! .