אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

35,820
צפיות

קציצות עוף עם זתים

המתכון של
קציצות עוף עם זתים

אמלא ואבלא מעדןןןן

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • טיפול מקדים לזתים
  • 500 גרם זתים מגולענים...להרתיח 40 דקות עם חצי לימון ורבע כפית כורכום ...ולסנן .
  • מרכיבים לקציצות עוף
  • קילו חזה עוף טחון (ניתן לערבב חצי חזה עוף חצי פרגיות או הודו טחון)
  • מאת אילנית בניזרי
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד ,בצל מגורר לסחוט נוזלים
  • ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם רגילים או קמח מצה
  • פלפל שחור , מלח, חצי כפית כורכום,כפית פפריקה ...חצי כפית ראס אל חנות או בהרט..2 כפות שמן
  • לערבב את העיסה להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות .
  • מרכיבים לרוטב
  • רבע כוס שמן
  • 8 שיני שום חצויים
  • גמבה אדומה לרצועות
  • 4 פלפל שאטה חריף
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית אבקת מרק עוף מהול בכוס וחצי מים רותחים
  • רבע כפית כמון
אופן ההכנה
  • 1

    נתחיל בטיגון הקציצות (מי שרוצה יכול לוותר על שלב הטיגון) ...נשמן ידיים ונגלגל קציצות נטגן בחצי שמן עמוק עד להזהבה ! .


  • 2

    בסיר רחב נחמם את השמן והשום עד לרתיחה ...נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת טעמים ..נוסיף את הזתים...הגמבה הפלפל שאטה ושאר המרכיבים .


  • 3

    ברגע שהרוטב מבעבע נניח את הקציצות עוף על הרוטב.


  • 4

    נבשל 35 דקות להבה נמוכה ! מידי פעם נשקה את הקציצות עם כף מהרוטב .


  • 5

    5 דקות אחרונות לבשל ללא מכסה ולעטר עם מעט כוסברה .


  • 6

    בתאבון ובהצלחה אילנית בניזרי ❤.


1

נתחיל בטיגון הקציצות (מי שרוצה יכול לוותר על שלב הטיגון) ...נשמן ידיים ונגלגל קציצות נטגן בחצי שמן עמוק עד להזהבה ! .


2

בסיר רחב נחמם את השמן והשום עד לרתיחה ...נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת טעמים ..נוסיף את הזתים...הגמבה הפלפל שאטה ושאר המרכיבים .


3

ברגע שהרוטב מבעבע נניח את הקציצות עוף על הרוטב.


4

נבשל 35 דקות להבה נמוכה ! מידי פעם נשקה את הקציצות עם כף מהרוטב .


5

5 דקות אחרונות לבשל ללא מכסה ולעטר עם מעט כוסברה .


6

בתאבון ובהצלחה אילנית בניזרי ❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים