אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

9,724
צפיות

צלי עוף ברוטב סמיך

המתכון של
צלי עוף ברוטב סמיך

צ'יק צ'ק להכנה, ארוחה נפלאה לצד אורז מהביל

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזרים קלופים, שטופים וחתוכים לעיגולים קטנים
  • 7 שוקיים עוף נקיים (עם או בלי עור לבחירתכם)- אפשר גם כרעיים
  • 1 כף גדושה פפריקה אדומה בשמן
  • 2 כפות תבלין גריל עוף
  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • מעט מלח ופלפל
  • אפונה וגזר מקופסת שימורים מסוננת או 3 תפו''א קלופים וחתוכים לרבעים
אופן ההכנה
  • 1

    להשרות את השוקיים בקערת מים רותחים כ- 10 דקות, לשטוף היטב ולהסיר את העור אם רוצים..


  • 2

    בסיר רחב לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


  • 3

    להוסיף את הגזרים לסיר..


  • 4

    להוסיף את השוקיים לסיר אחד ליד השני, לטגן כדקה ולפזר את התבלינים על העוף..


  • 5

    להפוך את העוף לצדו השני ולטגן עוד כדקה..


  • 6

    להוסיף כ- 2 כוסות מים עד לכיסוי שני שליש מהעוף..


  • 7

    לתת רתיחה, להנמיך את האש ולבשל 20 דק'..


  • 8

    להוסיף את התוספת (אפונה וגזר או חתיכות תפו''א) ולבשל עוד 20 דק' עם מכסה מכוסה חלקית..


  • 9

    בתיאבון ♥.


1

להשרות את השוקיים בקערת מים רותחים כ- 10 דקות, לשטוף היטב ולהסיר את העור אם רוצים..


2

בסיר רחב לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


3

להוסיף את הגזרים לסיר..


4

להוסיף את השוקיים לסיר אחד ליד השני, לטגן כדקה ולפזר את התבלינים על העוף..


5

להפוך את העוף לצדו השני ולטגן עוד כדקה..


6

להוסיף כ- 2 כוסות מים עד לכיסוי שני שליש מהעוף..


7

לתת רתיחה, להנמיך את האש ולבשל 20 דק'..


8

להוסיף את התוספת (אפונה וגזר או חתיכות תפו''א) ולבשל עוד 20 דק' עם מכסה מכוסה חלקית..


9

בתיאבון ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים