אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

2,985
צפיות

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

המתכון של
חזה עוף מוקפץ עם ירקות

מנה טעימה,צבעונית,מנחמת ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד.

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 6 כפות שמן זית (אפשר גם שמן קנולה).
  • 2 בצלים חצויים וחתוכים לאורך.
  • 4 שיני שום פרוסים.
  • 3/4 כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן.
  • 1/2 כף פפריקה חריפה (למי שאוהב).
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות ארוכות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 2 גזרים מגורדים גס
  • 3 ענפי סלרי קצוצים עם העלים.
  • 2 נתחי חזה עוף חתוכים לחתיכות קטנות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • אפשר להוסיף בסוף אטריות אורז/ביצים למי שאוהב.
  • לקישוט: על פטרוזיליה קצוצים.
אופן ההכנה
  • 1

    1. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות. מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה לשמן ומערבבים..


  • 2

    2. מוסיפים את הירקות בהדרגה כל זה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות יתרככו מעט, (אפשר להוסיף עוד שמן זית אם צריך.).


  • 3

    3. מוסיפים את נתחי חזה העוף ושאר התבלינים, ושוב מערבבים מדי פעם עד שחזה העוף מוכן ומשנה את צבעו..


  • 4

    4. מוסיפים את רוטב הסויה והשמן שומשום ומערבבים שוב (בשלב הזה אפשר להוסיף את האטריות למי שאוהב). לקשט בעלי פטרוזיליה קצוצה מעל..


1

1. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות. מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה לשמן ומערבבים..


2

2. מוסיפים את הירקות בהדרגה כל זה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות יתרככו מעט, (אפשר להוסיף עוד שמן זית אם צריך.).


3

3. מוסיפים את נתחי חזה העוף ושאר התבלינים, ושוב מערבבים מדי פעם עד שחזה העוף מוכן ומשנה את צבעו..


4

4. מוסיפים את רוטב הסויה והשמן שומשום ומערבבים שוב (בשלב הזה אפשר להוסיף את האטריות למי שאוהב). לקשט בעלי פטרוזיליה קצוצה מעל..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים