תערובת בחושה של - 1 כף גדושה קורנפלור / קמח + 1 כוס מים
אופן ההכנה
1
הכנה יום מראש - לבחוש את רוטב השרייה להשרות בו את העוף למשך לילה.
2
הכנת תפוחי האדמה - ניתן לפרוס עבה כמה שעות לפני האפייה ולשמור בכלי עם כיסוי של מים מומלחים. לקיצור זמן האפייה ניתן גם לחמם לפני האפייה במיקרוגל בכלי סגור - דקה לכל תפו"א .
3
בניית התבנית - מערבבים את תפוחי האדמה במרינדה. מסדרים אות בקומה אחת בתחתית התבנית ואת העוף בקומה שניה מעליהם .
4
האפייה - אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. במהלך האפייה הופכים פעמיים, מוסיפים מעט מים, במידת הצורך ומרטיבים את העוף במרינדה. בגמר האפייה מעבירים את העוף לכלי הגשה עם כיסוי . העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו .
5
הסמכת הרוטב - מעבירים את הרוטב לקלחת, מנקזים שומן עודף ומביאים לרתיחה עדינה. מסמיכים עם תערובת בחושה של קורנפלור / קמח + כוס מים ומתקנים טעמים.
6
השחמת תפוחי האדמה - מרטיבים ממש מעט את התבנית במים, הופכים את פרוסות תפוחי האדמה בעדינות עם מרית רחבה וממשיכים לצלות אותם עוד 15-20 דקות עד שהם משחימים. להיזהר מחריכה !!!.
1
הכנה יום מראש - לבחוש את רוטב השרייה להשרות בו את העוף למשך לילה.
2
הכנת תפוחי האדמה - ניתן לפרוס עבה כמה שעות לפני האפייה ולשמור בכלי עם כיסוי של מים מומלחים. לקיצור זמן האפייה ניתן גם לחמם לפני האפייה במיקרוגל בכלי סגור - דקה לכל תפו"א .
3
בניית התבנית - מערבבים את תפוחי האדמה במרינדה. מסדרים אות בקומה אחת בתחתית התבנית ואת העוף בקומה שניה מעליהם .
4
האפייה - אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. במהלך האפייה הופכים פעמיים, מוסיפים מעט מים, במידת הצורך ומרטיבים את העוף במרינדה. בגמר האפייה מעבירים את העוף לכלי הגשה עם כיסוי . העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו .
5
הסמכת הרוטב - מעבירים את הרוטב לקלחת, מנקזים שומן עודף ומביאים לרתיחה עדינה. מסמיכים עם תערובת בחושה של קורנפלור / קמח + כוס מים ומתקנים טעמים.
6
השחמת תפוחי האדמה - מרטיבים ממש מעט את התבנית במים, הופכים את פרוסות תפוחי האדמה בעדינות עם מרית רחבה וממשיכים לצלות אותם עוד 15-20 דקות עד שהם משחימים. להיזהר מחריכה !!!.