לןגן

עוף אפוי עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול איטלקיים - הכל בסיר אחד

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 13/11/2017 | 23:59
עוף אפוי עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול איטלקיים - הכל בסיר אחד

תקציר המתכון: טעים עסיסי ושזוף לצד תפוחי אדמה פריכים ספוגים בטעמי רוטב העוף

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. העוף

2. לרוטב השרייה

3. תפוחי האדמה

4. להסמכת הרוטב

אופן הכנה

  1. הכנה יום מראש - לבחוש את רוטב השרייה להשרות בו את העוף למשך לילה

  2. הכנת תפוחי האדמה - ניתן לפרוס עבה כמה שעות לפני האפייה ולשמור בכלי עם כיסוי של מים מומלחים. לקיצור זמן האפייה ניתן גם לחמם לפני האפייה במיקרוגל בכלי סגור - דקה לכל תפו"א

  3. בניית התבנית - מערבבים את תפוחי האדמה במרינדה. מסדרים אות בקומה אחת בתחתית התבנית ואת העוף בקומה שניה מעליהם

  4. האפייה - אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. במהלך האפייה הופכים פעמיים, מוסיפים מעט מים, במידת הצורך ומרטיבים את העוף במרינדה. בגמר האפייה מעבירים את העוף לכלי הגשה עם כיסוי . העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו

  5. הסמכת הרוטב - מעבירים את הרוטב לקלחת, מנקזים שומן עודף ומביאים לרתיחה עדינה. מסמיכים עם תערובת בחושה של קורנפלור / קמח + כוס מים ומתקנים טעמים

  6. השחמת תפוחי האדמה - מרטיבים ממש מעט את התבנית במים, הופכים את פרוסות תפוחי האדמה בעדינות עם מרית רחבה וממשיכים לצלות אותם עוד 15-20 דקות עד שהם משחימים. להיזהר מחריכה !!!