אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

16,898
צפיות

עוף שלם תפו"א ובטטה בתנור

המתכון של
עוף שלם תפו"א ובטטה בתנור

מנה יפה וטעימה

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • עוף שלם
  • 2 תפו"א עם הקליפה פרוסים מאת אילנית בניזרי
  • בטטה עם הקליפה פרוסה לעיגולים
אופן ההכנה
  • 1

    השתמשתי בסיר מותאם לתנור ממש מומלץ לא נדבק ושומר על הנוזלים.


  • 2

    להניח את העוף בסיר ומסביב את תפו"א והבטטות.


  • 3

    בקערית קטנה נשים חצי כוס שמן זית...כף פפריקה...כפית תבלין פלדלפיה וחצי כוס מים .


  • 4

    נערבב היטב ...נמזוג על העוף והתפוחי אדמה .


  • 5

    נפזר מלמעלה...מלח גס בערך כפית...פלפל שחור גרוס ושומשום לקישוט.


  • 6

    נכניס לתנור חום 200 מעלות חצי שעה ואז נוריד ל160 מעלות לעוד כשעה.


  • 7

    מידי פעם נרטיב את העוף עם כף מהרוטב .


  • 8

    10 דקות לפני סיום נזגג מעט דבש על העוף ונזהיב לעוד כ 5 דקות בתנור ! .


  • 9

    למי שאין סיר אפשר בתבנית חד פעמי אך בשלב הראשוני יש לכסות עם נייר כסף לחצי שעה הראשונה ואז להסיר ! .


  • 10

    אני לא כיסיתי בכלל .


  • 11

    העוף מגיר נוזלים לכן חצי כוס מים מספיקה ! .


  • 12

    בהצלחה אילנית בניזרי .


1

השתמשתי בסיר מותאם לתנור ממש מומלץ לא נדבק ושומר על הנוזלים.


2

להניח את העוף בסיר ומסביב את תפו"א והבטטות.


3

בקערית קטנה נשים חצי כוס שמן זית...כף פפריקה...כפית תבלין פלדלפיה וחצי כוס מים .


4

נערבב היטב ...נמזוג על העוף והתפוחי אדמה .


5

נפזר מלמעלה...מלח גס בערך כפית...פלפל שחור גרוס ושומשום לקישוט.


6

נכניס לתנור חום 200 מעלות חצי שעה ואז נוריד ל160 מעלות לעוד כשעה.


7

מידי פעם נרטיב את העוף עם כף מהרוטב .


8

10 דקות לפני סיום נזגג מעט דבש על העוף ונזהיב לעוד כ 5 דקות בתנור ! .


9

למי שאין סיר אפשר בתבנית חד פעמי אך בשלב הראשוני יש לכסות עם נייר כסף לחצי שעה הראשונה ואז להסיר ! .


10

אני לא כיסיתי בכלל .


11

העוף מגיר נוזלים לכן חצי כוס מים מספיקה ! .


12

בהצלחה אילנית בניזרי .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים