ספר מתכוני עוף
- קטגוריהעוף
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
עוף שלם שטוף היטב ונקי מבפנים( אני מוציאה את כל החלקים הפנימיים ושוטפת היטב)
-
לתיבול העוף
-
פפריקה, פלפל מקאלף , 2 כפות דבש, כף סילאן, מלח, מעט שמן, 1/4 כוס מים, פיטרוזיליה יבשה , 1/2 שן שום קצוצה, פלפל צילי גרוס, כורכום
-
-
3/4 כוס בורגול גס שטוף היטב שהושרה במים רותחים כ15 דקות עד לספיגה
-
מלח, פלפל מקאלף, מעט קינמון, מעט אבקת מרק, 2 כפות שבבי בצל מטוגן , חופן פיטרוזיליה ירוקה קצוצה, חופן כוסברה ירוקה קצוצה ,בשר טחון ( כמות לפי הטעם האישי, כ200 גרם. את הבשר הטחון טיגנתי עם מעט שמן, חופן צנוברים , 2 כפות שבבי בצל מטוגן, כורכום, מלח, פלפל מקאלף עד שהיה מוכן)
אופן ההכנה
-
1
למלא את העוף במלית הבורגול . לסגור עם קיסמים על מנת שהמילוי לא יברח..
-
2
לתבל את העוף בתיבול .
-
3
להניח את העוף על תבנית גבוהה חד פעמית עם נייר אפיה .
-
4
לצקת את מי התיבול..
-
5
על העוף.לפזר על העוף מעט שומשום / פפריקה/ פיטרוזייה יבשה ).
-
6
לכסות את העוף בתבנית חד פעמית נוספת, כמו בתמונה המצורפת..
-
7
להכניס לתנור שחומם מראש תכנית אפיה טורבו 190 מעלות עד להשחמה.
-
8
להניח את התבנית בשלב אחד פחות מהשלב האמצעי..
1
למלא את העוף במלית הבורגול . לסגור עם קיסמים על מנת שהמילוי לא יברח..
2
לתבל את העוף בתיבול .
3
להניח את העוף על תבנית גבוהה חד פעמית עם נייר אפיה .
4
לצקת את מי התיבול..
5
על העוף.לפזר על העוף מעט שומשום / פפריקה/ פיטרוזייה יבשה ).
6
לכסות את העוף בתבנית חד פעמית נוספת, כמו בתמונה המצורפת..
7
להכניס לתנור שחומם מראש תכנית אפיה טורבו 190 מעלות עד להשחמה.
8
להניח את התבנית בשלב אחד פחות מהשלב האמצעי..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים