 
				עוף בתנור במילוי  מפנק של בורגול ובשר טחון 
			 
		
		
			מאת: ליאת קאדר, פורסם: 21/09/2017 | 05:53
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				מנה  מרשימה, יפהפיה , מפנקת וטעימה מאוד👌🏻👌🏻👍🏼😋🍗
			
		 
		
			קטגוריה: עוף,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר בשרי,
			דרגת קושי: קל
		
		 
		מרכיבים
			
					- 
						עוף  שלם שטוף היטב ונקי מבפנים( אני מוציאה את כל החלקים הפנימיים ושוטפת  היטב)
					
לתיבול העוף
			
					- 
						פפריקה,  פלפל מקאלף , 2 כפות דבש, כף סילאן, מלח, מעט שמן, 1/4 כוס מים, פיטרוזיליה יבשה , 1/2 שן שום קצוצה, פלפל צילי גרוס, כורכום
					
- 
						החומרים  למילוי;
					
- 
						3/4  כוס בורגול גס שטוף היטב שהושרה במים רותחים כ15 דקות עד לספיגה 
					
- 
						מלח,  פלפל מקאלף, מעט קינמון, מעט אבקת מרק, 2 כפות שבבי בצל מטוגן , חופן פיטרוזיליה ירוקה קצוצה, חופן כוסברה ירוקה קצוצה  ,בשר טחון ( כמות לפי הטעם האישי, כ200 גרם.   את הבשר הטחון טיגנתי עם מעט שמן, חופן צנוברים , 2 כפות שבבי בצל מטוגן, כורכום, מלח, פלפל מקאלף עד שהיה מוכן) 
					
 
		אופן הכנה
		
				- 
					למלא את העוף במלית הבורגול . לסגור עם קיסמים על מנת שהמילוי לא יברח. 
- 
					לתבל את העוף בתיבול  
- 
					להניח את העוף על תבנית גבוהה חד פעמית עם נייר אפיה  
- 
					לצקת את מי התיבול. 
- 
					על העוף.לפזר על העוף מעט שומשום / פפריקה/ פיטרוזייה יבשה ) 
- 
					לכסות  את העוף בתבנית חד פעמית נוספת, כמו בתמונה המצורפת. 
- 
					להכניס לתנור שחומם מראש תכנית אפיה טורבו 190 מעלות עד להשחמה 
- 
					להניח את התבנית בשלב אחד פחות  מהשלב האמצעי.