עוף בתנור במילוי מפנק של בורגול ובשר טחון
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 21/09/2017 | 05:53
תקציר המתכון:
מנה מרשימה, יפהפיה , מפנקת וטעימה מאוד👌🏻👌🏻👍🏼😋🍗
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
עוף שלם שטוף היטב ונקי מבפנים( אני מוציאה את כל החלקים הפנימיים ושוטפת היטב)
לתיבול העוף
-
פפריקה, פלפל מקאלף , 2 כפות דבש, כף סילאן, מלח, מעט שמן, 1/4 כוס מים, פיטרוזיליה יבשה , 1/2 שן שום קצוצה, פלפל צילי גרוס, כורכום
-
החומרים למילוי;
-
3/4 כוס בורגול גס שטוף היטב שהושרה במים רותחים כ15 דקות עד לספיגה
-
מלח, פלפל מקאלף, מעט קינמון, מעט אבקת מרק, 2 כפות שבבי בצל מטוגן , חופן פיטרוזיליה ירוקה קצוצה, חופן כוסברה ירוקה קצוצה ,בשר טחון ( כמות לפי הטעם האישי, כ200 גרם. את הבשר הטחון טיגנתי עם מעט שמן, חופן צנוברים , 2 כפות שבבי בצל מטוגן, כורכום, מלח, פלפל מקאלף עד שהיה מוכן)
אופן הכנה
-
למלא את העוף במלית הבורגול . לסגור עם קיסמים על מנת שהמילוי לא יברח.
-
לתבל את העוף בתיבול
-
להניח את העוף על תבנית גבוהה חד פעמית עם נייר אפיה
-
לצקת את מי התיבול.
-
על העוף.לפזר על העוף מעט שומשום / פפריקה/ פיטרוזייה יבשה )
-
לכסות את העוף בתבנית חד פעמית נוספת, כמו בתמונה המצורפת.
-
להכניס לתנור שחומם מראש תכנית אפיה טורבו 190 מעלות עד להשחמה
-
להניח את התבנית בשלב אחד פחות מהשלב האמצעי.