אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

1,964
צפיות

כרעי עוף עם זיתים ורוטב לימון

המתכון של
כרעי עוף עם זיתים ורוטב לימון

מעדן השבוע!!

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 8 כרעיים יפים שהוצאתן מהמקרר והשארתן בחוץ 20 דקות
  • לשטוף ולייבש מהמים
  • 12 שיני שום קלופים ( נסו את שיטת הצנצנת זה עובד!!!)
  • 4 בצלים גדולים פרוסים דקדק
  • כוס זיתים ( קלמטה וירוקים עם הגרעינים)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות עלי אורגנו טריים ( תשאירו מספר עלים לקישוט)
  • לימון פרוס דק שהוצאתן ממנו את הגרעינים אחרת הרוטב ייצא לכן מר
  • מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל 180 מעלות.


  • 2

    בסיר חסין לחום התנור או סיר יציקת ברזל אם יש.


  • 3

    ושיהיה מספיק רחב בכדי לסדר בשכבה אחת את הכרעיים .להוסיף את השמן על להבה בינונית גבוהה.


  • 4

    לזרות מלח ופלפל מ2 צידי העוף ולהכנים לסיר כשהצד של העור למטה.


  • 5

    לבשל 5-6 דקות לא להפוך ולא להזיז את העוף!!.


  • 6

    לאחר 6 דק להוסיף את שיני השום ועכשיו אפשר להפוך לצד השני של העוף. להשחים ל 2-3 דקות את שיני השום.


  • 7

    להוציא מהסיר את העוף והשום ולהניח בצד.


  • 8

    לסיר החם להוסיף את הבצל פרוסות דק את פרוסות הלימון ללא גרעינים ואת עלי האורגנו....


  • 9

    לבשל 8 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד.


  • 10

    לאחר מכן להוסיף את כרעי העוף כשהצד של העור כלפי מעלה.


  • 11

    לפזר את הזיתים והשום מעל... לשפוך מעל את מיץ הלימון ולתנור ל 45-50 דקות.


  • 12

    להוציא בזהירות את הסיר מהתנור ולקשט עם עלי האורגנו ששמרנו בצד....


  • 13

    אפשר להגיש על מצע של אורז בסמטי.


  • 14

    בתיאבון.


1

לחמם תנור ל 180 מעלות.


2

בסיר חסין לחום התנור או סיר יציקת ברזל אם יש.


3

ושיהיה מספיק רחב בכדי לסדר בשכבה אחת את הכרעיים .להוסיף את השמן על להבה בינונית גבוהה.


4

לזרות מלח ופלפל מ2 צידי העוף ולהכנים לסיר כשהצד של העור למטה.


5

לבשל 5-6 דקות לא להפוך ולא להזיז את העוף!!.


6

לאחר 6 דק להוסיף את שיני השום ועכשיו אפשר להפוך לצד השני של העוף. להשחים ל 2-3 דקות את שיני השום.


7

להוציא מהסיר את העוף והשום ולהניח בצד.


8

לסיר החם להוסיף את הבצל פרוסות דק את פרוסות הלימון ללא גרעינים ואת עלי האורגנו....


9

לבשל 8 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד.


10

לאחר מכן להוסיף את כרעי העוף כשהצד של העור כלפי מעלה.


11

לפזר את הזיתים והשום מעל... לשפוך מעל את מיץ הלימון ולתנור ל 45-50 דקות.


12

להוציא בזהירות את הסיר מהתנור ולקשט עם עלי האורגנו ששמרנו בצד....


13

אפשר להגיש על מצע של אורז בסמטי.


14

בתיאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים