אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

5,085
צפיות

לחם עם ביצה (לחם פורים)

המתכון של
לחם עם ביצה (לחם פורים)

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קילו קמח שטיבל 18+ (עדיף שטיבל אבל אפשר גם קמח רגיל)
  • 50 גרם שימרית או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • רבע כוס שמן
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כף מלח
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים (אם צריך אפשר להוסיף עוד)
  • 8 ביצים קשות
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.


  • 2

    בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים ו-2 הביצים ובאמצע הלישה מוסיפים את המלח.


  • 3

    לשים את הבצק כ 6-7 דקות או עד שנקבל בצק חלק ולא דביק מדי.


  • 4

    מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד) ומתפחים כשעה.


  • 5

    לאחר ההתפחה, לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל-8 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח ושוב להתפחה למשך 12 דקות.


  • 6

    לאחר 12 דקות, יוצרים צורות של לחמניות ומכניסים לבצק את הביצה הקשה.


  • 7

    מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים ללחמניות שוב התפחה למשך חצי שעה.


  • 8

    מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה.


1

בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.


2

בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים ו-2 הביצים ובאמצע הלישה מוסיפים את המלח.


3

לשים את הבצק כ 6-7 דקות או עד שנקבל בצק חלק ולא דביק מדי.


4

מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד) ומתפחים כשעה.


5

לאחר ההתפחה, לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל-8 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח ושוב להתפחה למשך 12 דקות.


6

לאחר 12 דקות, יוצרים צורות של לחמניות ומכניסים לבצק את הביצה הקשה.


7

מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים ללחמניות שוב התפחה למשך חצי שעה.


8

מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים