ספר מתכוני סלטים
- קטגוריהסלטים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
1 קילו קמח שטיבל 18+ (עדיף שטיבל אבל אפשר גם קמח רגיל)
-
50 גרם שימרית או 2 כפות שמרים יבשים
-
-
-
-
-
1/2 2 כוסות מים פושרים (אם צריך אפשר להוסיף עוד)
-
אופן ההכנה
-
1
בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.
-
2
בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים ו-2 הביצים ובאמצע הלישה מוסיפים את המלח.
-
3
לשים את הבצק כ 6-7 דקות או עד שנקבל בצק חלק ולא דביק מדי.
-
4
מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד) ומתפחים כשעה.
-
5
לאחר ההתפחה, לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל-8 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח ושוב להתפחה למשך 12 דקות.
-
6
לאחר 12 דקות, יוצרים צורות של לחמניות ומכניסים לבצק את הביצה הקשה.
-
7
מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים ללחמניות שוב התפחה למשך חצי שעה.
-
8
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
1
בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.
2
בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים ו-2 הביצים ובאמצע הלישה מוסיפים את המלח.
3
לשים את הבצק כ 6-7 דקות או עד שנקבל בצק חלק ולא דביק מדי.
4
מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד) ומתפחים כשעה.
5
לאחר ההתפחה, לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל-8 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח ושוב להתפחה למשך 12 דקות.
6
לאחר 12 דקות, יוצרים צורות של לחמניות ומכניסים לבצק את הביצה הקשה.
7
מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים ללחמניות שוב התפחה למשך חצי שעה.
8
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים