לןגן

לחם עם ביצה (לחם פורים)

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 13/06/2016 | 15:49
לחם עם ביצה (לחם פורים)

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מכניסים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים

  2. בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים ו-2 הביצים ובאמצע הלישה מוסיפים את המלח

  3. לשים את הבצק כ 6-7 דקות או עד שנקבל בצק חלק ולא דביק מדי

  4. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד) ומתפחים כשעה

  5. לאחר ההתפחה, לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל-8 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח ושוב להתפחה למשך 12 דקות

  6. לאחר 12 דקות, יוצרים צורות של לחמניות ומכניסים לבצק את הביצה הקשה

  7. מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים ללחמניות שוב התפחה למשך חצי שעה

  8. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה