ספר מתכוני סלטים
- קטגוריהסלטים
- מספר מנות8 מנות
- זמן הכנה1 שעות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- קטגוריה: סלטים
- זמן הכנה: 1 שעות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 8 מנות
- דרגת קושי: קל
אופן ההכנה
-
1
לחתוך את החצילים לקוביות לפזר מעל מלח גס, לערבב ולהניח בצד לכמה שעות (אפשר גם למשך כל הלילה).
-
2
לחצות את הגמבות לשניים..
-
3
יש 2 דרכים להכין את החציל:
לטגן את החציל והגמבות במחבת.
לאפות בתנור- להניח בתבנית אפיה, להניח את החצילים והגמבות ולזלף מעליהם מעט שמן זית. לאפות בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מוכנים..
-
4
אחר שטיגנו/ אפינו את הגמבות נעביר אותם לשקית אטומה עד שיתקררו ואז נקלף ונחתוך לקוביות..
-
5
במחבת עם מעט שמן לטגן את האריסה, פפריקה, מלח, פלפל שחור, החומץ, השום והלימון.
להוסיף את המים ולתת לרוטב להתבשל עד שמצטמצם ומתגבש לרוטב סמיך..
-
6
להוסיף את החציל והגמבה לרוטב ולהקפיץ במשך דקה שתיים. להסיר מהגז ולהוסיף את הכוסברה הקצוצה..
-
7
טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים שיהיה יותר חמוץ מוסיפים קצת לימון..
1
לחתוך את החצילים לקוביות לפזר מעל מלח גס, לערבב ולהניח בצד לכמה שעות (אפשר גם למשך כל הלילה).
2
לחצות את הגמבות לשניים..
3
יש 2 דרכים להכין את החציל:
לטגן את החציל והגמבות במחבת.
לאפות בתנור- להניח בתבנית אפיה, להניח את החצילים והגמבות ולזלף מעליהם מעט שמן זית. לאפות בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מוכנים..
4
אחר שטיגנו/ אפינו את הגמבות נעביר אותם לשקית אטומה עד שיתקררו ואז נקלף ונחתוך לקוביות..
5
במחבת עם מעט שמן לטגן את האריסה, פפריקה, מלח, פלפל שחור, החומץ, השום והלימון.
להוסיף את המים ולתת לרוטב להתבשל עד שמצטמצם ומתגבש לרוטב סמיך..
6
להוסיף את החציל והגמבה לרוטב ולהקפיץ במשך דקה שתיים. להסיר מהגז ולהוסיף את הכוסברה הקצוצה..
7
טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים שיהיה יותר חמוץ מוסיפים קצת לימון..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים