אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של קינוחים

2,601
צפיות

דונט'ס

המתכון של
דונט'ס

אמיתי, אמיתי! מבטיחה לכם ממש כמו מאפה נאמן!

  • קטגוריהקינוחים
  • מספר מנות23 מנות
  • זמן הכנה60 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 23 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק:
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/4 1 כוסות חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 יחידה ביצה
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 4 כפות שמן
  • 6 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • לקישוט:
  • 100 גרם שוקולד חלב חום
  • 100 גרם שוקולד חלב לבן
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 קופסא שמנת מתוקה
  • 50 גרם ברס אגוזים
  • 100 גרם אבקת נוגט
  • 0 טיפה סוכריות לקישוט (צבעים שונים)
אופן ההכנה
  • 1

    נפי קמח לתוך קערה והוסיפי את שאר המרכיבים. (חשוב שהשמרים או כל חומר טפיחה אחר לא יבוא במגע עם המלח, אחרת הדבר עלול לפגום באיכות הטפיחה)..


  • 2

    לושי לבצק רך. כסי את הבצק במגבת והניחי למנוחה כשעה וחצי..


  • 3

    רדדי את הבצק לעובי של 1/2 1 ס"מ..


  • 4

    קרצי בעזרת חותכן, בגודל המתאים, לצורה של טבעות (כמו בייגל - ראי תמונה מ"ס 1 ו-2)..


  • 5

    הניחי את הדונט'ס על חתיכות נייר אפייה שתחתכי מראש. השאירי למנוחה עוד חצי שעה..


  • 6

    חממי שמן בסיר עמוק. הרימי בזהירות רבה את נייר האפייה בלי לגעת בדונט'ס, על-מנת לא לפגוע בטפיחה. בזמן שתניחי בשמן הדונט'ס יחליקו לתוך השמן לבד, אחזי כל הזמן בקצה הנייר והוציאי אותו לאחר שהדונט'ס החליק לשמן. (ראי תמונה מס' 6)..


  • 7

    טגני כל צד למשך דקה. עד להזהבה..


  • 8

    המיסי שוקולדים במיקרוגל או בסיר כפול על אדים. הוסיפי 2 כפות שמן לכל שוקולד מומס וערבבי היטב. טבלי את הדונט'ס בשוקולדים וקשטי ככל העולה על דמיונך. בהצלחה רבה לילך!.


1

נפי קמח לתוך קערה והוסיפי את שאר המרכיבים. (חשוב שהשמרים או כל חומר טפיחה אחר לא יבוא במגע עם המלח, אחרת הדבר עלול לפגום באיכות הטפיחה)..


2

לושי לבצק רך. כסי את הבצק במגבת והניחי למנוחה כשעה וחצי..


3

רדדי את הבצק לעובי של 1/2 1 ס"מ..


4

קרצי בעזרת חותכן, בגודל המתאים, לצורה של טבעות (כמו בייגל - ראי תמונה מ"ס 1 ו-2)..


5

הניחי את הדונט'ס על חתיכות נייר אפייה שתחתכי מראש. השאירי למנוחה עוד חצי שעה..


6

חממי שמן בסיר עמוק. הרימי בזהירות רבה את נייר האפייה בלי לגעת בדונט'ס, על-מנת לא לפגוע בטפיחה. בזמן שתניחי בשמן הדונט'ס יחליקו לתוך השמן לבד, אחזי כל הזמן בקצה הנייר והוציאי אותו לאחר שהדונט'ס החליק לשמן. (ראי תמונה מס' 6)..


7

טגני כל צד למשך דקה. עד להזהבה..


8

המיסי שוקולדים במיקרוגל או בסיר כפול על אדים. הוסיפי 2 כפות שמן לכל שוקולד מומס וערבבי היטב. טבלי את הדונט'ס בשוקולדים וקשטי ככל העולה על דמיונך. בהצלחה רבה לילך!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים