לןגן

דונט'ס

מאת: לילך טייב, פורסם: 26/10/2015 | 23:33
דונט'ס

תקציר המתכון: אמיתי, אמיתי! מבטיחה לכם ממש כמו מאפה נאמן!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 23, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק:

לקישוט:

אופן הכנה

  1. נפי קמח לתוך קערה והוסיפי את שאר המרכיבים. (חשוב שהשמרים או כל חומר טפיחה אחר לא יבוא במגע עם המלח, אחרת הדבר עלול לפגום באיכות הטפיחה).

  2. לושי לבצק רך. כסי את הבצק במגבת והניחי למנוחה כשעה וחצי.

  3. רדדי את הבצק לעובי של 1/2 1 ס"מ.

  4. קרצי בעזרת חותכן, בגודל המתאים, לצורה של טבעות (כמו בייגל - ראי תמונה מ"ס 1 ו-2).

  5. הניחי את הדונט'ס על חתיכות נייר אפייה שתחתכי מראש. השאירי למנוחה עוד חצי שעה.

  6. חממי שמן בסיר עמוק. הרימי בזהירות רבה את נייר האפייה בלי לגעת בדונט'ס, על-מנת לא לפגוע בטפיחה. בזמן שתניחי בשמן הדונט'ס יחליקו לתוך השמן לבד, אחזי כל הזמן בקצה הנייר והוציאי אותו לאחר שהדונט'ס החליק לשמן. (ראי תמונה מס' 6).

  7. טגני כל צד למשך דקה. עד להזהבה.

  8. המיסי שוקולדים במיקרוגל או בסיר כפול על אדים. הוסיפי 2 כפות שמן לכל שוקולד מומס וערבבי היטב. טבלי את הדונט'ס בשוקולדים וקשטי ככל העולה על דמיונך. בהצלחה רבה לילך!