מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול יותר מהתבנית, בעובי 1/2 ס”מ בערך ומעבירים לתבנית.(הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר).
מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב, מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
אופן הכנת הקרמל
שמים את הסוכר בסיר עמוק וממיסים על להבה נמוכה ,לא לגעת עם כף בזמן ההמסה זה הופך את זה לגושים-צריך קצת סבלנות..
מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה..
לאחר שהסוכר נמס מוסיפים בזהירות את השמנת שהרתחנו בזהירות ומערבבים היטב עד שהכל נהייה אחיד..
מוסיפים פנימה את הפיצוחים ומערבבים.
יוצקים את תערובת הפיצוחים על הקלתית שאפינו ואופים עוד 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית.