פאי פיצוחים מטריף חושים🤩
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 23/09/2020 | 09:31
תקציר המתכון:
פאי משגע שתמיד גרף מחמאות😋
חייבת שיהיה לי תמיד במקפיא...
לפעמים בא לי משהו מתוק, אז יש לי בשלוף😂😂😜😜
קטגוריה: קינוחים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
פאי פיצוחים מטריף חושים😜😜🤩🤩
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
-
תבנית פאי בקוטר 28 עם תחתית נשלפת...
-
אפשר להכין עם בצק פריך מתוק מוכן של מעדנות שמפשירים לילה במקרר או שמכינים בצק ...
להכנת בצק פריך
-
300 גרם קמח
-
קורט מלח
-
100 גרם אבקת סוכר
-
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
-
1 ביצה טרופה
לטופי
-
300 גר סוכר
-
מיכל שמנת מתוקה/פרווה
-
50 גר חמאה/מחמאה
-
400 גרם תערובת פיצוחים - קשיו, בוטנים, שקדים, אגוזי מלך, גרעיני חמניה, פיסטוק, שמים מה שאוהבים.
אופן הכנת הבצק
-
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
-
מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
-
משטחים את הבצק , עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
-
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול יותר מהתבנית, בעובי 1/2 ס”מ בערך ומעבירים לתבנית.(הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר).
-
מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב, מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
-
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
אופן הכנת הקרמל
-
שמים את הסוכר בסיר עמוק וממיסים על להבה נמוכה ,לא לגעת עם כף בזמן ההמסה זה הופך את זה לגושים-צריך קצת סבלנות..
-
מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה..
-
לאחר שהסוכר נמס מוסיפים בזהירות את השמנת שהרתחנו בזהירות ומערבבים היטב עד שהכל נהייה אחיד..
-
מוסיפים פנימה את הפיצוחים ומערבבים.
-
יוצקים את תערובת הפיצוחים על הקלתית שאפינו ואופים עוד 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
-
משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית.
-
מצננים ומגישים.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤
אופן הכנה
-
הכל רשום למעלה👆👆👆