אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

63,200
צפיות

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

המתכון של
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

מתכון מבית אמא

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורר דק
  • 1 ביצה
  • 1 בצל מגורר דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 שקית של תחתיות ארטישוק קפוא
  • כפית תבלין בהרט או ראסדלחנות
  • 1/4 צרור פיטרוזיליה קצוצה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לרוטב
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • כף וחצי אבקת מרק עוף
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל פרוס לרצועות
  • למלא מים עד גובה הקציצות
אופן ההכנה
  • 1

    בתוך קערה בינונית שמים את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים והתיבול, מערבבים הכל יחד לעיסה אחת..


  • 2

    יוצרים מעיסת הבשר כדורים עם כפות הידיים, וממלאים איתם את תחתיות הארטישוק..


  • 3

    לרוטב: בתוך סיר רחב, מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים טיבול ומערבבים, מסדרים יפה מעל את תחתיות הארטישוק הממולאים ומוסיפים לסיר מים עד לגובה הקציצות..


  • 4

    מבשלים במשך כחצי שעה עד שרואים שהקציצות מוכנות..


1

בתוך קערה בינונית שמים את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים והתיבול, מערבבים הכל יחד לעיסה אחת..


2

יוצרים מעיסת הבשר כדורים עם כפות הידיים, וממלאים איתם את תחתיות הארטישוק..


3

לרוטב: בתוך סיר רחב, מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים טיבול ומערבבים, מסדרים יפה מעל את תחתיות הארטישוק הממולאים ומוסיפים לסיר מים עד לגובה הקציצות..


4

מבשלים במשך כחצי שעה עד שרואים שהקציצות מוכנות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים