אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,997
צפיות

קטייף במילוי אגוזים עם סירופ תות וקרם שמנת

המתכון של
קטייף במילוי אגוזים עם סירופ תות וקרם שמנת

  • קטגוריהקינוחים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • מעט שמן קנולה או תירס
  • לבצק (חלק 1)
  • 2 כפות סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • 3/4 4 כוסות מים פושרים
  • לבצק (חלק 2)
  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • חצי כפית מלח
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • למלית
  • 500 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כפית קינמון
  • 4 כפות סוכר
  • לסירופ
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • לקרם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 תוכן של מקל וניל
  • 1 כף סוכר
  • לקולי תות
  • 250 גרם תותים טריים או קפואים
  • 3 כפות סוכר
  • להגשה
  • תותים טריים חצויים לאורך
אופן ההכנה
  • 1

    מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים כ-4 דקות לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מצננים לטמפ' החדר.


  • 2

    מכינים קולי תות: שמים בסיר תותים וסוכר ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות. טוחנים את התותים בעזרת בלנדר מוט. במידה והרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף כמה כפות של מים. מצננים לטמפ' החדר.


  • 3

    מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה.


  • 4

    מכינים את הבלילה ומטגנים: מערבבים בקערה 1 שמרים, סוכר ו-4 כוסות מים פושרים ומניחים במקום חמים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת מעט.


  • 5

    מערבבים בקערה את שאר החומרים למעט יתרת המים.


  • 6

    מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת השמרים ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים את יתרת המים הפושרים, מערבבים ומכסים בניילון נצמד. משאירים את הבלילה לתפוח לפחות שעה.


  • 7

    מערבבים את הבלילה בעזרת מטרפה אחרי התפיחה ומעבירים אותה לכד מזיגה.


  • 8

    במחבת משומן וחם יוצרים עיגולים קטנים מהבלילה ומטגנים כ-2 דקות, מוציאים וממלאים..


1

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים כ-4 דקות לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מצננים לטמפ' החדר.


2

מכינים קולי תות: שמים בסיר תותים וסוכר ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות. טוחנים את התותים בעזרת בלנדר מוט. במידה והרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף כמה כפות של מים. מצננים לטמפ' החדר.


3

מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה.


4

מכינים את הבלילה ומטגנים: מערבבים בקערה 1 שמרים, סוכר ו-4 כוסות מים פושרים ומניחים במקום חמים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת מעט.


5

מערבבים בקערה את שאר החומרים למעט יתרת המים.


6

מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת השמרים ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים את יתרת המים הפושרים, מערבבים ומכסים בניילון נצמד. משאירים את הבלילה לתפוח לפחות שעה.


7

מערבבים את הבלילה בעזרת מטרפה אחרי התפיחה ומעבירים אותה לכד מזיגה.


8

במחבת משומן וחם יוצרים עיגולים קטנים מהבלילה ומטגנים כ-2 דקות, מוציאים וממלאים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים