לןגן

קטייף במילוי אגוזים עם סירופ תות וקרם שמנת

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 13/06/2016 | 18:37
קטייף במילוי אגוזים עם סירופ תות וקרם שמנת

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק (חלק 1)

לבצק (חלק 2)

למלית

לסירופ

לקרם

לקולי תות

להגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים כ-4 דקות לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מצננים לטמפ' החדר

  2. מכינים קולי תות: שמים בסיר תותים וסוכר ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות. טוחנים את התותים בעזרת בלנדר מוט. במידה והרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף כמה כפות של מים. מצננים לטמפ' החדר

  3. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה

  4. מכינים את הבלילה ומטגנים: מערבבים בקערה 1 שמרים, סוכר ו-4 כוסות מים פושרים ומניחים במקום חמים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת מעט

  5. מערבבים בקערה את שאר החומרים למעט יתרת המים

  6. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת השמרים ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים את יתרת המים הפושרים, מערבבים ומכסים בניילון נצמד. משאירים את הבלילה לתפוח לפחות שעה

  7. מערבבים את הבלילה בעזרת מטרפה אחרי התפיחה ומעבירים אותה לכד מזיגה

  8. במחבת משומן וחם יוצרים עיגולים קטנים מהבלילה ומטגנים כ-2 דקות, מוציאים וממלאים.