אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

3,109
צפיות

עוגיות ספירלה שחור לבן

המתכון של
עוגיות ספירלה שחור לבן

לימים קרים אלו, משהו טוב לשעת התה.

  • קטגוריהעוגיות
  • מספר מנות80 מנות
  • זמן הכנה60 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 80 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1/2 קילוגרם קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 יחידות ביצים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס קקאו
אופן ההכנה
  • 1

    בתוך קערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר, חמאה חתוכה לקוביות, את 2 הביצים והשמן. מעבדים הכל יחד, בידיים או במעבד מזון, לבצק אחיד..


  • 2

    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ולאחד מהם מוסיפים את 1/2 כוס הקקאו..


  • 3

    מחלקים את הבצק הלבן ל-2 כדורים, וגם את הבצק החום מחלקים ל-2 כדורים שווים..


  • 4

    מרדדים כל כדור לעלה דק מלבני. מניחים מלבן בצק חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לרולדה. כך עושים עם עלי הבצק הנוספים. כל רולדה פורסים לפרוסות עגולות דקות. אם הצורה נמעכת מעט בעת החיתוך פשוט לגלגל עם האצבעות כל פרוסה לצורה עגולה..


  • 5

    מניחים את הפרוסות העגולות שחתכנו מהרולדות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב מעט..


  • 6

    מוציאים ומצננים, מגישים עם כוס תה חם ומתענגים..


1

בתוך קערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר, חמאה חתוכה לקוביות, את 2 הביצים והשמן. מעבדים הכל יחד, בידיים או במעבד מזון, לבצק אחיד..


2

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ולאחד מהם מוסיפים את 1/2 כוס הקקאו..


3

מחלקים את הבצק הלבן ל-2 כדורים, וגם את הבצק החום מחלקים ל-2 כדורים שווים..


4

מרדדים כל כדור לעלה דק מלבני. מניחים מלבן בצק חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לרולדה. כך עושים עם עלי הבצק הנוספים. כל רולדה פורסים לפרוסות עגולות דקות. אם הצורה נמעכת מעט בעת החיתוך פשוט לגלגל עם האצבעות כל פרוסה לצורה עגולה..


5

מניחים את הפרוסות העגולות שחתכנו מהרולדות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב מעט..


6

מוציאים ומצננים, מגישים עם כוס תה חם ומתענגים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים