לןגן

עוגיות ספירלה שחור לבן

מאת: לילך טייב, פורסם: 21/12/2015 | 00:00
עוגיות ספירלה שחור לבן

תקציר המתכון: לימים קרים אלו, משהו טוב לשעת התה.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 80, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתוך קערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר, חמאה חתוכה לקוביות, את 2 הביצים והשמן. מעבדים הכל יחד, בידיים או במעבד מזון, לבצק אחיד.

  2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ולאחד מהם מוסיפים את 1/2 כוס הקקאו.

  3. מחלקים את הבצק הלבן ל-2 כדורים, וגם את הבצק החום מחלקים ל-2 כדורים שווים.

  4. מרדדים כל כדור לעלה דק מלבני. מניחים מלבן בצק חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לרולדה. כך עושים עם עלי הבצק הנוספים. כל רולדה פורסים לפרוסות עגולות דקות. אם הצורה נמעכת מעט בעת החיתוך פשוט לגלגל עם האצבעות כל פרוסה לצורה עגולה.

  5. מניחים את הפרוסות העגולות שחתכנו מהרולדות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב מעט.

  6. מוציאים ומצננים, מגישים עם כוס תה חם ומתענגים.