אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

8,628
צפיות

תפוחי אדמה אפויים...

המתכון של
תפוחי אדמה אפויים...

כל משפט או מילה מיותרת...

  • קטגוריהפסח
  • מספר מנות8 מנות
  • זמן הכנה90 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: פסח
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 8 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 5-6 יחידות תפוחי אדמה גודל בינוני/ גדול קלוף ופרוס לפרוסות דקות מופרדות ולדאוג לא לפרק אותן שישארו כאחד לא לפזר אותן כי אנחנו נרצה שישארו בתבנית כאחד.
  • 5-6 יחידות בצלים קטנים שאלוט או 2 בצלים קטנים פרוסים דק
  • 1 יחידה מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל חריף גרוס צ'ילי( אופציה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות חמאה מומסת או אם רוצים פרווה אז עם מחמאה או חמאת קוקוס
  • 6-7 יחידות גבעולי טימין
אופן ההכנה
  • 1

    בתבנית עגולה קוטר של 26 סמ פיירקס או כל תבנית עגולה חסינה לשמן את התבנית בתערובת השמן זית והחמאה המומסת.


  • 2

    לחמם תנור ל 180 מעלות.


  • 3

    לסדר את הפרוסות תפו"א מסביב לתבנית ואז במרכז... בין כל פרוסה להכניס פרוסה של בצל לאחר שסידרתן את כל הבצל לפזראת תערובת המלח והפלפל בין כל 4-5 פרוסות להבריש מעל את תערובת השמן והחמאה.


  • 4

    לאפות ל שעה ורבע......אם צריך אז מידי פעם להבריש מעל מהרוטב בתחתית התבנית לאחר מכן להוסיף מעל את גבעולי הטימין ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות או עד שקיבל צבע יפה.


  • 5

    אפשר להגיש עם שמנת אם רוצים מנה חלבית או כתוספת.


  • 6

    בתיאבון.


1

בתבנית עגולה קוטר של 26 סמ פיירקס או כל תבנית עגולה חסינה לשמן את התבנית בתערובת השמן זית והחמאה המומסת.


2

לחמם תנור ל 180 מעלות.


3

לסדר את הפרוסות תפו"א מסביב לתבנית ואז במרכז... בין כל פרוסה להכניס פרוסה של בצל לאחר שסידרתן את כל הבצל לפזראת תערובת המלח והפלפל בין כל 4-5 פרוסות להבריש מעל את תערובת השמן והחמאה.


4

לאפות ל שעה ורבע......אם צריך אז מידי פעם להבריש מעל מהרוטב בתחתית התבנית לאחר מכן להוסיף מעל את גבעולי הטימין ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות או עד שקיבל צבע יפה.


5

אפשר להגיש עם שמנת אם רוצים מנה חלבית או כתוספת.


6

בתיאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים