5-6 יחידות תפוחי אדמה גודל בינוני/ גדול קלוף ופרוס לפרוסות דקות מופרדות ולדאוג לא לפרק אותן שישארו כאחד לא לפזר אותן כי אנחנו נרצה שישארו בתבנית כאחד.
5-6 יחידות בצלים קטנים שאלוט או 2 בצלים קטנים פרוסים דק
1 יחידה מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית פלפל חריף גרוס צ'ילי( אופציה)
3 כפות שמן זית
3 כפות חמאה מומסת או אם רוצים פרווה אז עם מחמאה או חמאת קוקוס
6-7 יחידות גבעולי טימין
אופן ההכנה
1
בתבנית עגולה קוטר של 26 סמ פיירקס או כל תבנית עגולה חסינה
לשמן את התבנית בתערובת השמן זית והחמאה המומסת.
2
לחמם תנור ל 180 מעלות.
3
לסדר את הפרוסות תפו"א מסביב לתבנית ואז במרכז...
בין כל פרוסה להכניס פרוסה של בצל
לאחר שסידרתן את כל הבצל
לפזראת תערובת המלח והפלפל בין כל 4-5 פרוסות
להבריש מעל את תערובת השמן והחמאה.
4
לאפות ל שעה ורבע......אם צריך אז מידי פעם להבריש מעל מהרוטב בתחתית התבנית
לאחר מכן להוסיף מעל את גבעולי הטימין ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות או עד שקיבל צבע יפה.
5
אפשר להגיש עם שמנת אם רוצים מנה חלבית או כתוספת.
6
בתיאבון.
1
בתבנית עגולה קוטר של 26 סמ פיירקס או כל תבנית עגולה חסינה
לשמן את התבנית בתערובת השמן זית והחמאה המומסת.
2
לחמם תנור ל 180 מעלות.
3
לסדר את הפרוסות תפו"א מסביב לתבנית ואז במרכז...
בין כל פרוסה להכניס פרוסה של בצל
לאחר שסידרתן את כל הבצל
לפזראת תערובת המלח והפלפל בין כל 4-5 פרוסות
להבריש מעל את תערובת השמן והחמאה.
4
לאפות ל שעה ורבע......אם צריך אז מידי פעם להבריש מעל מהרוטב בתחתית התבנית
לאחר מכן להוסיף מעל את גבעולי הטימין ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות או עד שקיבל צבע יפה.