לןגן

תפוחי אדמה אפויים...

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 09/10/2015 | 18:07
תפוחי אדמה אפויים...

תקציר המתכון: כל משפט או מילה מיותרת...

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתבנית עגולה קוטר של 26 סמ פיירקס או כל תבנית עגולה חסינה לשמן את התבנית בתערובת השמן זית והחמאה המומסת

  2. לחמם תנור ל 180 מעלות

  3. לסדר את הפרוסות תפו"א מסביב לתבנית ואז במרכז... בין כל פרוסה להכניס פרוסה של בצל לאחר שסידרתן את כל הבצל לפזראת תערובת המלח והפלפל בין כל 4-5 פרוסות להבריש מעל את תערובת השמן והחמאה

  4. לאפות ל שעה ורבע......אם צריך אז מידי פעם להבריש מעל מהרוטב בתחתית התבנית לאחר מכן להוסיף מעל את גבעולי הטימין ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות או עד שקיבל צבע יפה

  5. אפשר להגיש עם שמנת אם רוצים מנה חלבית או כתוספת

  6. בתיאבון