ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
1️⃣ מדליקים תנור ל־170° מעלות על חום (סטטי, לא טורבו) זה אומר פס עליון ופס תחתון..
-
2
2️⃣ הכנת הקרמל: שמים בסיר סוכר+מים על אש בינונית עד לקבלת צבע חום אבל לא מערבבים רק מנערים את הסיר רק בסוף מער'בים ויוצקים לתבניות קרמיקה ולתבנית פיירקס.
-
3
..
-
4
3️⃣ אופן הכנת הפלאן.
-
5
מחממים חלב+וניל עד סף רתיחה. בקערה טורפים ביצים+סוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב..
-
6
4️⃣ יוצקים על הקרמל..
-
7
5️⃣ אופים בבן מארי ♨️ (מים חמים עד חצי גובה) כ40– עד 45 דק׳ –עד לקבלת מרקם יציב בקצוות ורוטט במרכז..
-
8
6️⃣ מעבירים למקרר ❄️שעה וחצי לפחות. משחררים בסכין דקה והופכים – הקרמל נוזל מעל.
1
1️⃣ מדליקים תנור ל־170° מעלות על חום (סטטי, לא טורבו) זה אומר פס עליון ופס תחתון..
2
2️⃣ הכנת הקרמל: שמים בסיר סוכר+מים על אש בינונית עד לקבלת צבע חום אבל לא מערבבים רק מנערים את הסיר רק בסוף מער'בים ויוצקים לתבניות קרמיקה ולתבנית פיירקס.
3
..
4
3️⃣ אופן הכנת הפלאן.
5
מחממים חלב+וניל עד סף רתיחה. בקערה טורפים ביצים+סוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב..
6
4️⃣ יוצקים על הקרמל..
7
5️⃣ אופים בבן מארי ♨️ (מים חמים עד חצי גובה) כ40– עד 45 דק׳ –עד לקבלת מרקם יציב בקצוות ורוטט במרכז..
8
6️⃣ מעבירים למקרר ❄️שעה וחצי לפחות. משחררים בסכין דקה והופכים – הקרמל נוזל מעל.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים