לןגן

פלאן🍮 צרפתי עם קרמל

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 26/09/2025 | 02:10
פלאן🍮 צרפתי עם קרמל

תקציר המתכון: כל מילה מיותרת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1️⃣ מדליקים תנור ל־170° מעלות על חום (סטטי, לא טורבו) זה אומר פס עליון ופס תחתון.

  2. 2️⃣ הכנת הקרמל: שמים בסיר סוכר+מים על אש בינונית עד לקבלת צבע חום אבל לא מערבבים רק מנערים את הסיר רק בסוף מער'בים ויוצקים לתבניות קרמיקה ולתבנית פיירקס

  3. .

  4. 3️⃣ אופן הכנת הפלאן

  5. מחממים חלב+וניל עד סף רתיחה. בקערה טורפים ביצים+סוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב.

  6. 4️⃣ יוצקים על הקרמל.

  7. 5️⃣ אופים בבן מארי ♨️ (מים חמים עד חצי גובה) כ40– עד 45 דק׳ –עד לקבלת מרקם יציב בקצוות ורוטט במרכז.

  8. 6️⃣ מעבירים למקרר ❄️שעה וחצי לפחות. משחררים בסכין דקה והופכים – הקרמל נוזל מעל