אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

104
צפיות

סלט חצילים אפויים

המתכון של
סלט חצילים אפויים

סלט טעים מאוד עפ"י המתכון של צביה אורן בשינויים קלים

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 חצילים פרוסים לטבעות עגולות, לא דקות
  • מרינדה שמורחים על החצילים לפני האפייה
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפיות שטוחות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • מרינדה אחרי האפייה חומץ וסוכר
אופן ההכנה
  • 1

    מכינים בקערה את המרינדה שמורחים על החצילים לפני האפייה.


  • 2

    חותכים את החצילים לפרוסות לא דקות.


  • 3

    על תבנית אפייה עם נייר אפייה, מניחים את החצילים.


  • 4

    את המרינדה מורחים עם כפפות, על כל פרוסה מכל הצדדים.


  • 5

    מפזרים על כל פלח גרעיני דלעת וגרעיני חמניות.


  • 6

    אופים 180 מעלות עד להשחמה קלה כ-1/2 שעה.


  • 7

    לאחר האפייה אחרי שהחצילים התקררו שופכים עליהם את המרינדה מחומץ וסוכר.


  • 8

    טועמים ומשפרים טעמים.


  • 9

    מכניסים למקרר עד למיזוג הטעמים.


  • 10

    מעל אפשר לפזר כמה עלי פטרוזיליה קצוצים.


1

מכינים בקערה את המרינדה שמורחים על החצילים לפני האפייה.


2

חותכים את החצילים לפרוסות לא דקות.


3

על תבנית אפייה עם נייר אפייה, מניחים את החצילים.


4

את המרינדה מורחים עם כפפות, על כל פרוסה מכל הצדדים.


5

מפזרים על כל פלח גרעיני דלעת וגרעיני חמניות.


6

אופים 180 מעלות עד להשחמה קלה כ-1/2 שעה.


7

לאחר האפייה אחרי שהחצילים התקררו שופכים עליהם את המרינדה מחומץ וסוכר.


8

טועמים ומשפרים טעמים.


9

מכניסים למקרר עד למיזוג הטעמים.


10

מעל אפשר לפזר כמה עלי פטרוזיליה קצוצים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים