הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהבסיר סוטאז' רחב שיכול להיכנס גם לתנור מוזגים 5 כפות שמן זית או קנולה ומחממים..
מטגנים את הבצל והשום להזהבה, מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים עד לשינוי הצבע לבהיר. מוסיפים תבלין שווארמה, גריל עוף, פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, פלפל שחור ומלח ומערבבים היטב..
מוציאים לקערה עמוקה..
באותו הסיר מוסיפים עוד כף שמן ומכניסים על אש בינונית את העגבניות, הגזרים, השום, עגבניות מרוסקות משימורים, הסוכר החום, פפריקה, בהרט, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב. שוטפים ומסננים את האורז במי ברז ומוסיפים לסיר יחד עם האפונה המסוננת מהשימורים ומערבבים היטב תוך טיגון כ- 3 דקות..
מוסיפים לקערת העוף ומערבבים הכל יחד..
מנקים מעט את תחתית הסיר משאריות אורז עם נייר סופג, מוזגים 2 כפות שמן, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה, מפזרים עליהם מלח ומטגנים על אש גבוהה עד שמזהיבים מלמטה (רק צד אחד, אין צורך להפוך)..
מוסיפים את תכולת הקערה על תפוחי האדמה, מהדקים עם כוס או כף גדולה, מוסיפים בערך 3 כוסות מים רותחים עד כיסוי האורז, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. בינתיים מחממים תנור 170 מעלות רגיל (לא טורבו)..
מכניסים את הסיר לתנור עם מכסה לשעה..
מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות..
מוציאים מהתנור, מצננים כ- 10 דק'. לוקחים צלחת רחבה או מגש, מצמידים לפתח הסיר והופכים אותו במהירות אך בזהירות כך שתפוחי האדמה יהיו למעלה..