אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

55
צפיות

מקלובה עוף ואורז בסיר אחד

המתכון של
מקלובה עוף ואורז בסיר אחד

בקלי קלות ותתכוננו לקצור ים מחמאות

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מתאים ל-5 סועדים בערך
  • 5 כפות שמן קנולה או זית לטיגון קוביות העוף והבצל
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 700 גר' בערך פילה עוף או פרגיות חתוכות לקוביות
  • כף תבלין לשווארמה
  • כף תבלין גריל עוף
  • כף פפריקה מתוקה בשמן
  • כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור טחון, חצי כפית מלח
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 400 גר' עגבניות מרוסקות (משימורים)
  • 2 גזרים מגורדים
  • 6 שיני שום קצוצות
  • כף סוכר חום או דמררה
  • כף פפריקה מתוקה בשמן, כפית בהרט, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון
  • 3 כוסות חד''פ לשתייה חמה אורז בסמטי
  • קופסת שימורים אפונה (או כוס )
  • פרוסות דקות של תפוחי אדמה קלוף להנחה על תחתית הסיר
  • חצי כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר סוטאז' רחב שיכול להיכנס גם לתנור מוזגים 5 כפות שמן זית או קנולה ומחממים..


  • 2

    מטגנים את הבצל והשום להזהבה, מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים עד לשינוי הצבע לבהיר. מוסיפים תבלין שווארמה, גריל עוף, פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, פלפל שחור ומלח ומערבבים היטב..


  • 3

    מוציאים לקערה עמוקה..


  • 4

    באותו הסיר מוסיפים עוד כף שמן ומכניסים על אש בינונית את העגבניות, הגזרים, השום, עגבניות מרוסקות משימורים, הסוכר החום, פפריקה, בהרט, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב. שוטפים ומסננים את האורז במי ברז ומוסיפים לסיר יחד עם האפונה המסוננת מהשימורים ומערבבים היטב תוך טיגון כ- 3 דקות..


  • 5

    מוסיפים לקערת העוף ומערבבים הכל יחד..


  • 6

    מנקים מעט את תחתית הסיר משאריות אורז עם נייר סופג, מוזגים 2 כפות שמן, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה, מפזרים עליהם מלח ומטגנים על אש גבוהה עד שמזהיבים מלמטה (רק צד אחד, אין צורך להפוך)..


  • 7

    מוסיפים את תכולת הקערה על תפוחי האדמה, מהדקים עם כוס או כף גדולה, מוסיפים בערך 3 כוסות מים רותחים עד כיסוי האורז, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. בינתיים מחממים תנור 170 מעלות רגיל (לא טורבו)..


  • 8

    מכניסים את הסיר לתנור עם מכסה לשעה..


  • 9

    מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות..


  • 10

    מוציאים מהתנור, מצננים כ- 10 דק'. לוקחים צלחת רחבה או מגש, מצמידים לפתח הסיר והופכים אותו במהירות אך בזהירות כך שתפוחי האדמה יהיו למעלה..


1

בסיר סוטאז' רחב שיכול להיכנס גם לתנור מוזגים 5 כפות שמן זית או קנולה ומחממים..


2

מטגנים את הבצל והשום להזהבה, מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים עד לשינוי הצבע לבהיר. מוסיפים תבלין שווארמה, גריל עוף, פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, פלפל שחור ומלח ומערבבים היטב..


3

מוציאים לקערה עמוקה..


4

באותו הסיר מוסיפים עוד כף שמן ומכניסים על אש בינונית את העגבניות, הגזרים, השום, עגבניות מרוסקות משימורים, הסוכר החום, פפריקה, בהרט, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב. שוטפים ומסננים את האורז במי ברז ומוסיפים לסיר יחד עם האפונה המסוננת מהשימורים ומערבבים היטב תוך טיגון כ- 3 דקות..


5

מוסיפים לקערת העוף ומערבבים הכל יחד..


6

מנקים מעט את תחתית הסיר משאריות אורז עם נייר סופג, מוזגים 2 כפות שמן, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה, מפזרים עליהם מלח ומטגנים על אש גבוהה עד שמזהיבים מלמטה (רק צד אחד, אין צורך להפוך)..


7

מוסיפים את תכולת הקערה על תפוחי האדמה, מהדקים עם כוס או כף גדולה, מוסיפים בערך 3 כוסות מים רותחים עד כיסוי האורז, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. בינתיים מחממים תנור 170 מעלות רגיל (לא טורבו)..


8

מכניסים את הסיר לתנור עם מכסה לשעה..


9

מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות..


10

מוציאים מהתנור, מצננים כ- 10 דק'. לוקחים צלחת רחבה או מגש, מצמידים לפתח הסיר והופכים אותו במהירות אך בזהירות כך שתפוחי האדמה יהיו למעלה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים