אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

6,936
צפיות

פשוט לערבב הכל!!! עוגת תפוזים מנצחת ללא גלוטן וגם כשרה לפסח ב-5 דקות של סבתא לאה

המתכון של
פשוט לערבב הכל!!! עוגת תפוזים מנצחת ללא גלוטן וגם כשרה לפסח ב-5 דקות של סבתא לאה

עוגה תפוזים ללא גלוטן, בחושה, ממכרת, מושלמת, בלי הקפצות, בלי מיקסר ככה פשוט ערבוב ולתנור, גם מי שלא יודע לאפות יצליח.

  • קטגוריהללא גלוטן
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
  • נדרש ...
  • תבנית עגולה בקוטר 24-26 או מלבנית בינונית גדולה 25x32 או 2 תבניות אינגליש קייק.
  • לעוגה ...
  • 2 ורבע כוסות קמח תופח ללא גלוטן (315 גרם).
  • או 2 ורבע כוסות קמח ללא גלוטן + 1 כף אבקת אפייה ללא גלוטן (10 גרם).
  • או 2 ורבע כוסות קמח תופח ל"פסח".
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם), אוהבים מתוק שימו 1 כוס סוכר (200 גרם), לשיקולכם.
  • 1 חבילת אינטרנט פודינג וניל (80 גרם).
  • 2 ביצים שלמות בגודל L או 3 ביצים שלמות בגודל M.
  • 1/4 כוס שמן קנולה (60 מ"ל).
  • קורט מלח.
  • 1 כף גרידת תפוז (לא לוותר).
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (120 מ"ל).
  • 1 כוס מים רותחים (240 מ"ל).
  • לקישוט ...
  • אבקת סוכר בנדיבות.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות..


  • 2

    בקערה גדולה שמים את הקמח התופח ללא גלוטן או הקמח ללא גלוטן + אבקת אפייה או קמח תופח ל"פסח", סוכר, אינסטנט פודינג ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד.


  • 3

    מוסיפים את הביצים, קורט מלח, שמן, גרדת תפוז, מיץ תפוזים וטורפים מעט עד לאיחוד חלקי, מוסיפים את המים החמים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.


  • 4

    משמנים היטב את התבנית או התבניות, יוצקים את התערובת לתבנית או לתבניות, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש ומכניסים למרכז התנור שחומם מראש ל-175 מעלות 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


  • 5

    מוציאים מהתנור ומקררים היטב.


  • 6

    מפזרים מעל העוגה בנדיבות אבקת אפייה ומגישים..


  • 7

    טיפ ... .


  • 8

    לאנשים שלא רגישים לגלוטן, פשוט להחליף את הקמח ללא גלוטן בקמח לבן רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה.


  • 9

    בהזדמנות זו מאחלת לכולם חג פסח שמח ומהנה.


  • 10

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות..


2

בקערה גדולה שמים את הקמח התופח ללא גלוטן או הקמח ללא גלוטן + אבקת אפייה או קמח תופח ל"פסח", סוכר, אינסטנט פודינג ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד.


3

מוסיפים את הביצים, קורט מלח, שמן, גרדת תפוז, מיץ תפוזים וטורפים מעט עד לאיחוד חלקי, מוסיפים את המים החמים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.


4

משמנים היטב את התבנית או התבניות, יוצקים את התערובת לתבנית או לתבניות, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש ומכניסים למרכז התנור שחומם מראש ל-175 מעלות 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


5

מוציאים מהתנור ומקררים היטב.


6

מפזרים מעל העוגה בנדיבות אבקת אפייה ומגישים..


7

טיפ ... .


8

לאנשים שלא רגישים לגלוטן, פשוט להחליף את הקמח ללא גלוטן בקמח לבן רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה.


9

בהזדמנות זו מאחלת לכולם חג פסח שמח ומהנה.


10

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים