לןגן

פשוט לערבב הכל!!! עוגת תפוזים מנצחת ללא גלוטן וגם כשרה לפסח ב-5 דקות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/04/2022 | 06:28
פשוט לערבב הכל!!! עוגת תפוזים מנצחת ללא גלוטן וגם כשרה לפסח ב-5 דקות של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוגה תפוזים ללא גלוטן, בחושה, ממכרת, מושלמת, בלי הקפצות, בלי מיקסר ככה פשוט ערבוב ולתנור, גם מי שלא יודע לאפות יצליח.

קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות.

  2. בקערה גדולה שמים את הקמח התופח ללא גלוטן או הקמח ללא גלוטן + אבקת אפייה או קמח תופח ל"פסח", סוכר, אינסטנט פודינג ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד

  3. מוסיפים את הביצים, קורט מלח, שמן, גרדת תפוז, מיץ תפוזים וטורפים מעט עד לאיחוד חלקי, מוסיפים את המים החמים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה

  4. משמנים היטב את התבנית או התבניות, יוצקים את התערובת לתבנית או לתבניות, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש ומכניסים למרכז התנור שחומם מראש ל-175 מעלות 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

  5. מוציאים מהתנור ומקררים היטב

  6. מפזרים מעל העוגה בנדיבות אבקת אפייה ומגישים.

  7. טיפ ...

  8. לאנשים שלא רגישים לגלוטן, פשוט להחליף את הקמח ללא גלוטן בקמח לבן רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה

  9. בהזדמנות זו מאחלת לכולם חג פסח שמח ומהנה

  10. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה